8 tips voor de perfecte babyshower

Zojuist heb ik mijn eigen babyshower gehad en ik vond het echt GEWELDIG! Nog steeds ben ik aan het nagenieten van de paar heerlijke uren die ik had met de allerliefste vrouwen om mij heen. Zij hebben het zó goed georganiseerd dat ik jullie hun geheimen niet wil onthouden.

Mijn tips voor de perfecte babyshower:

Lees ook

#1. Weet wat de mama to be wilt
Mijn babyshower werd georganiseerd door mijn nichtjes en moeder. Zij kennen mij als geen ander en weten precies wat ik leuk vind. Blijf bij alles de mama in spé in gedachten houden. Wat jijzelf geweldig vindt, kan zij vreselijk vinden!

#2. Teamwork
Teveel kapiteins op één schip werkt niet. Organiseer de babyshower met maximaal drie personen en verdeel de taken onderling. Blijf goed communiceren zodat jullie op één lijn blijven zitten en dubbel werk wordt voorkomen.

#3. Timing is everything
Voor de meeste vrouwen wordt een babyshower vanaf 34 weken georganiseerd. Door alle vakanties kreeg ik mijn babyshower ‘al’ met 30 weken. Doordat ik nog alle energie had, heb ik echt van de dag genoten! Ik zou een babyshower juíst aanraden voordat mama tegen het einde loopt.

#4. Wie is erbij?
Deze valt eigenlijk onder #1. Ik was super blij toen ik zag dat niet alleen mijn vriendinnen maar ook bijvoorbeeld mijn oma, tantes en kleine nichtje van 6 erbij waren. Zij horen immers ook tot mijn favoriete vrouwen! Mijn collega kreeg haar babyshower samen met haar vriend en daar waren volop mannen aanwezig. Een babyshower hoeft dus niet alleen voor vriendinnen te zijn!

#5. De sfeer
Dit heeft de babyshower echt tot een succes gemaakt. Zorg voor een ongedwongen sfeer! Niet alleen de locatie kan sfeerbepalend zijn maar ook het ‘programma’. Een te geregisseerde dag waarbij van alles moet is voor niemand leuk.

#6. Het cadeau
In plaats van allemaal kleine cadeautjes kreeg ik één groot cadeau waar we echt super blij mee zijn! Alle babyspulletjes zijn immers al duur genoeg.

#7. De spelletjes
Activiteiten als babyfoto’s raden, rompertjes versieren, buikafmeting schatten of babyhapjes proeven hoort natuurlijk bij een babyshower. Laat de ‘spelletjes’ niet de dag overrulen zodat er tussendoor genoeg tijd is om alle lekkere hapjes te eten en mama met iedereen kan kletsen. En nogmaals: bedenk of je de mama-to-be wel blij maakt met spelletjes.

#8. Iets speciaals
Een van mijn vriendinnen had een polaroid camera meegenomen. Zij maakte van alle gasten een spontane foto, iets wat tegenwoordig best zeldzaam is. Deze foto’s werden in een boek geplakt naast het stukje van die persoon met wensen voor mij en de baby. Echt een fantastisch aandenken!

Hoe zag jouw babyshower eruit?

Lees ook: ”10x wat er echt niet mag ontbreken op een geslaagde babyshower!

Kelly van der Lee

Werkt op een HR afdeling en woont samen met Guido en hun twee Ragdolls. Begin oktober verwacht ze haar eerste kindje, een jongetje. Doet niets liever dan koken met vrienden en nieuwe restaurantjes ontdekken.

Reageer op dit bericht