8 vieze moves waarvan je hoopt dat je kids ze overslaan

Bij kleine kinderen weet je nooit wat ze gaan uitspoken en op welk moment. Vaak gaat dit gepaard met een boel viezigheid. Als moeder zijnde hoop je dat je kinderen sommige dingen overslaan, omdat ze gewoon ECHT vies zijn. Natuurlijk is niemand vies van zijn eigen kind, maar zeg nou eerlijk deze 8 vieze moves mogen ze best overslaan toch 😉

#1. Spelen met snot
Wanneer kinderen nog klein zijn, zitten zij gewoon zonder schaamte in hun neus te peuteren en weten ze vervolgens niet wat ze ermee moeten doen. Als moeder hoop je dat je kind het snot niet als speelgoed beschouwd en ermee gaat spelen of eten. Daar gaan die kleine vingers weer, stuur je een kaartje als je boven bent schat? 

#2. Behoefte doen in een zwembad 
Dit is best wel beschamend. Je hebt je kleine net verschoond en denkt even rustig te gaan zwemmen, totdat je iets raars ziet drijven en merkt dat het van je eigen kind is. Oeps, snel weghalen! 

#3. Alles willen proeven, ook als het onder de autostoel vandaan komt
Oh nee … Je kijkt in je binnenspiegel en ziet iemand ergens op kauwen, maar jij hebt hem geen snoepje gegeven. Lieverd doe dat maar even snel uit je mond!

#4. Eten op gruwelijke wijze mengen
Leverworst met hagelslag, aardappels met ketchup of spinazie met mayonaise? Sommige kinderen lijken ervan te genieten en alle mensen eromheen zullen er nooit iets van gaan snappen. Creatief is het wel.

#5. Alles gebruiken om je mond aan af te vegen
Een wit t-shirt lijkt misschien leuk, maar na een half uur is hij al niet meer zo mooi wit. Kinderen vegen hun mond aan alles af, behalve aan een servet of handdoek. Zucht!

#6. Een week lang met hetzelfde ondergoed
Voor kinderen lijkt het makkelijker en fijner om een paar dagen hetzelfde ondergoed aan te hebben. Als het aan hun lag, hoeft die onderbroek ECHT nog niet in de was. Mama is weer eens de spelbreker.

#7. Eten herkauwen en bewaren
Het is moeilijk door te slikken, of het is gewoon een lekkere plek om je eten te bewaren. veel kids doen dit. Eten in je wangen bewaren of 5 minuten herkauwen. Lieverd, eet nou eens op!

#8. Geen wc-papier gebruiken
Het kan weleens voorkomen dat het wc-papier niet binnen handgebruik ligt, of zelfs op is. Kinderen komen dan met het geweldige idee om de handdoek te gebruiken, want ja, ze moeten toch hun billen afvegen. Vies klusje voor mama. Check.

(Bron: Scary mommy)

Lees ook: ‘Goed idee: start een grote schoonmaak met het gezin’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht