8x dit hebben jullie het meest gemist tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap mag je bepaalde dingen niet eten of drinken. Het resultaat: je moet 9 maanden lang misschien wel je favoriete smaakmaker of snack missen. Wij vroegen jullie laatst wat jullie het meest missen of gemist hebben tijdens jullie zwangerschap en dit antwoordden jullie. 

#1. Rood vlees
Dit werd massaal genoemd en dus gemist: rood vlees! Carpaccio, biefstuk en rosbief bijvoorbeeld. Dit vinden jullie zo lekker en daarom zo jammer dat je het niet mochten eten. Wij geven jullie groot gelijk. Wij hebben dit ook onwijs gemist!

Lees ook

#2. Filet en nog eens filet
“Filet americain!”, dit werd zo vaak gezegd dat we hier een aparte categorie voor gemaakt hebben. Je kunt gewoon niet zonder filet americain. Wij snappen je helemaal.

#3. Vis
Sushi is sinds populair, dus ook onder de zwangere vrouwen. Jullie missen massaal sushi, maar ook zalm en tonijn. Er gaat niets boven een stukje verse vis.

#4. Dropje?
Je mag niet al te veel dropjes eten tijdens de zwangerschap, maximaal vijf per dag. Maar bekijk het positief! Je zet straks zelf een dropje op de wereld. 😉

#5. Een lekker drankje
Alcohol mag natuurlijk niet tijdens de zwangerschap en dan is het logisch dat van je wijn, bier of cocktails missen. Wen er alvast aan, na de zwangerschap neem je waarschijnlijk, minder drankjes dan voorheen. 😉 Gelukkig heb je tegenwoordig goede alcoholvrije wijn, bier en zelfs gin die goed smaken. Cheers!

#6. Cafeïne-boost
Koffie zit bij velen van ons in het ochtendritueel en dan niet eentje, maar een paar. Veel koffiedrinken is niet goed als je zwanger bent en wordt afgeraden. Kan je echt niet zonder dan raden artsen aan je te beperken tot 200-300 mg cafeïne per dag. Jullie hebben je vaak volledig onthouden van koffie en het erg gemist. Heel begrijpelijk!

#7. ‘Wil je een plakje?’
Worst en kaas is nu eenmaal een soort traditie in Nederland, het is dan ook geen wonder dat veel van jullie zo’n lekker plakje leverworst of ossenworst missen.

#8. Last but not least
“Mijn lichaam voor de zwangerschap” is ook een veelgehoord antwoord. Tja, dat beamen we ook. Onder het motto, want je krijgt er echt heel veel voor terug. Inderdaad: los vel, striae en wallen. 😉 Nee zonder dollen, het is negen maanden op en negen maanden af. Ieder lichaam is anders en iedere zwangerschap ook. Zorg voor rust en als je weer mag, ga lekker sporten. Accepteer hoe het is en vergeet zeker niet te genieten van je nieuwe rol. Dan komt het helemaal goed. 🙂

Lees ook: ‘Ontploffingsgevaar: 14x dit zeiden jullie tijdens de zwangerschap’

Lees meer blogs over zwanger zijn

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht