8x waarom het tweede trimester het zwaarst is

We lezen vaak dat het tweede trimester van je zwangerschap de fijnste is. Je bent minder (of beter) niet meer misselijk, je gaat de baby meer voelen en je buik gaat groeien (en dan voelt het ineens echt!). Oké, er zit wat in. We lazen afgelopen week een blog van een zwangere dame die deze gedachte totaal onderuit haalt. Het tweede trimester? HA, volgens haar het zwaarst van allemaal. Ze geeft acht redenen waarom dit zo is. Herkenbaar?

1#. Omdat je waarschijnlijk nog steeds kotst
“Niet alleen verdwenen mijn misselijkheid en braken dus niet na 12 weken, mensen begonnen er ook steeds over. Ben je nog steeds misselijk? Dat is toch alleen in het begin? Hoe kan dat? Ja dat kan, shut up. Niet leuk!

Lees ook

2#. Omdat je gaat groeien
”Groeien is zowel een zegen als een vloek. Het is natuurlijk top dat je groeit, maar je dik voelen is niet leuk. Daarnaast betekent groeien ook dat ik moest praten over mijn zwangerschap met willekeurige vreemden op straat. Ik hoorde mezelf steeds zeggen: “Ja, ik ben zwanger, nee, ik ben maar vijf maanden. Nee, nee, ik heb geen tweeling. Irritant.

3#. Omdat mensen je gaan aanraken
“Mijn ervaring is dat mensen alle gevoel voor sociaal fatsoen verliezen, wanneer ze een zwanger persoon tegenkomen. Dus als je een hekel hebt aan willekeurige mensen die je aanraken, maak je borst maar nat.”

4#. Omdat je beseft dat je nog heel lang moet
“Ik ben geen geduldig persoon. Het is één ding om een ​​paar weken te wachten, maar tijdens het tweede trimester heb je maanden te wachten voordat je je baby ontmoet.”

5#. Omdat het stressvol kan zijn
“Ik vond mijn zwangerschap over het algemeen opwindend, maar het tweede trimester was bijna te spannend. Ik was zo bezorgd. Ik ben het soort persoon dat alle symptomen, pijn of willekeurige gedachten op Google ging intikken. Een slecht idee en vooral idioot als je zwanger bent, want je bent altijd doodziek. Niet doen!

6#. Omdat je lichaam pijn begint te doen
“In mijn tweede trimester van de zwangerschap begon mijn lichaam ernstig pijn te doen. Mijn onderrug deed pijn. Mijn schouders en nek deden pijn. Door het gewicht van mijn baby deed mijn bekken en heupen pijn. Ook ontwikkelde ik ischias en mijn voeten begonnen te zwellen. Help!

7#. Omdat je wakker blijft
“Toen ik in mijn eerste trimester was, kon ik overal, altijd en soms zonder te proberen in slaap vallen. Tijdens mijn tweede trimester was er echter geen slaap te krijgen. Ik kon mij niet op mijn gemak voelen in bed, en hoeveel zwangerschapskussens ik ook probeerde, het lukte mij niet om ​​goede nachtrust te krijgen.”

8#. Omdat je je zwangerschap op het werk moet aankondigen
“Toen ik voor de tweede keer zwanger was, had ik een aantal goede redenen om mijn zwangerschap niet meteen op het werk aan te kondigen. Maar toen dat tweede trimester aanbrak, kon ik het niet meer verbergen. Ik moest het gaan vertellen. En sowieso werken en zwanger zijn is heel vermoeiend! Doe mij het eerste of het derde trimester maar!”

Lees ook: ‘7 nachtrituelen als je zwanger bent’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (4)