9 activiteiten om je kleuters bezig te houden

Tuuuuuurlijk is vervelen goed voor de ontwikkeling van de creativiteit van je kind, maar soms wil je gewoon echt even dat ze zichzelf bezig houden zonder dat ze aan je broek hangen. Toch? Geef maar toe.

Of het nou is omdat je écht even dat ding voor je werk moet afmaken, dat telefoontje in rust wil kunnen plegen (of gewoon even in alle rust op de wc wilt zitten potverdorie). Met deze activiteiten houdt je je kinderen op een verantwoorde manier lekker even bezig:

#1. Een zintuigenbak
Knikkers, zand, zaadjes, boontjes, mos, speeltjes, stenen. Noem het maar op, zorg voor een grote schaal en laat ze lekker wat moois knutselen.

#2. Houten blokken als stempels gebruiken
Ze zijn niet alleen handig om mee te bouwen, maar de onderkant van blokjes kunnen met wat verf mooi fungeren als stempels.

#3. Eetbare vingerverf
Het enige wat je nodig hebt is een zeil, vel papier, pudding en wat eetbare kleurstof. Lekker én vermakelijk J

#4. Levensgrote papieren poppen
Van je kind zelf! Print in het groot wat in te kleuren poplichamen uit en plak het hoofd van je kind erboven. Plezier gegarandeerd!

#5. De alltime klassieker: tenten bouwen
Gooi een zooi lakens, kussens en dekens in de woonkamer en laat je kids lekker losgaan. En ga er ’s avonds met z’n allen lekker nog een boekje in lezen, vet gezellig!

#6. Dozen
Grote kartonnen dozen hebben niet alleen een magische aantrekkingskracht op katten, maar ook op kinderen. Geef ze wat stiften en laat hun creativiteit los op hun ‘nieuwe huis’.

#7. Speelgoed in ijs bevriezen
Ja echt je leest het goed, gebruik een grote pan met water, plaats er wat badspeeltjes in en zet het in de vriezer. Gooi het blok ijs incl. speelgoed in het warme bad en laat de kids ervan genieten.

Bron beeld: Chasing Cheerios.blogspot.com

#8. Alfabet zoektocht
Laat je kids zoeken naar voorwerpen die beginnen met een bepaalde letter uit het alfabet en deze verzamelen op de tafel bijvoorbeeld.

#9. Bubbeltjespapier
Of je ze nou laat knappen, verft of erover gaat kruipen. Lol hebben ze er zeker mee.

Bron beeld: Childhood101.com

Is het je allemaal te veel werk is er altijd nog de iPad (oh jee ontaarde moeder alert). We zijn benieuwd, heb jij nog leuke tips voor medemoeders?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)