9 dingen die iedere jongensmoeder herkent

Boys will be boys! Ben jij een jongensmoeder? Dan is de kans groot dat jij de volgende 9 dingen herkent. Tuurlijk is elke jongen anders, maar gegarandeerd herken je dit bij je eigen zoon. Ben je in verwachting? Dan moet je deze dingen zeker weten voordat je kleine jongen er is.

#1. Overal auto´s, treinen, vliegtuigen en bouwblokken!
Jongens zijn dol op speelgoed op wielen of dingen waarmee ze kunnen bouwen. Kijk dus niet gek op als er overal wat ligt. Een landingsbaan voor vliegtuigen op de eettafel, een racebaan rondom de salontafel, het bad zit vol met boten of je ziet de speelgoedvrachtwagens vol met aarde uit de plantenbak door de kamer gaan. Om de een of andere reden lijkt het alsof het speelgoed elke dag wordt vermenigvuldigd. Pas dus op als je op je blote voeten loopt!

Lees ook

#2. Stoeien en nog eens stoeien
Af en toe lijkt het wel het WK stoeien! Jongens zijn fysiek en stoeien is dan ook een favoriete bezigheid. Gelukkig houdt papa daar ook van en kan jij even rusten. Naast stoeien zijn ze ook dol op vechten schieten, elk voorwerp gebruiken ze als wapen. Een mooie stok verandert al snel in speelgoed. ‘Handen omhoog, of ik schiet!’

#3. Hallo vieze grapjes
Je humor zal waarschijnlijk met de tijd veranderen. Met een jongen in huis hoor je vaak grapjes over poep, plas of scheten. Het is lachen, gieren en brullen als ze een scheet horen en houden er maar niet over op! ‘Hahaha, kak, drol, poepie, scheet!’

#4. Ze zitten nooit stil
Jongens kunnen zich als apen gedragen, terwijl jij rustig een boek zit te lezen hoor je geschreeuw uit de keuken komen, het lijkt wel oorlog! ‘Pief paf! AAAAH’,  klinkt het vanuit de keuken. En stilzitten? Nooit! Rennen en springen, ze vliegen door het huis en hebben energie voor tien.

#5. Het plassertje
Je kijkt niet gek op als je kind weer met zijn hand is zijn broek zit. Als je kleine man eenmaal ontdekt heeft dat daar een piemel zit, dan gaat hij ermee spelen en stellen ze je allemaal mooie vragen. ‘Mama heb jij ook een piemel? Papa heeft een héle grote!’

#6. Niets is té vies
Je kan niet vaak genoeg schoonmakend achter je zoon aan. Zand, modder, gras, niets is te vies voor jongens. Plassen is ook een uitdaging. Ze willen graag staand plassen en plassen vaak de hele wc onder …

#7. Welk drama?
Terwijl de meisjes af en toe drama queens zijn, is dat bij jongens toch anders. Ze tonen vaak minder emoties en zijn wat harder. Het kan toch niet vies genoeg, je hoort ze dan ook vaak niet zeuren over viezigheid. Waar meisjes nog wel een potje kunnen janken als ze vies zijn of pijntjes hebben.

#8. En weer nieuwe kleding …
Shoppen gaat makkelijk met jongens, ze zijn snel tevreden! Toch moet je wat vaker met ze shoppen dan met meisjes. De kleding gaat vaker kapot door al dat gestoei en geklauter. ‘Weer een gat in zijn broek?’, is dan vaak de gedachte van een moeder.

#9. Mama is de liefste!
Het leukste punt is toch wel dat mama heel belangrijk is voor jongens. Ze hebben een sterke liefde die lang aanhoudt. Dan klimmen ze weer op je schoot en knuffelen ze je al te graag. Je krijgt vaak te horen dat jij de liefste bent.

Wat herken jij allemaal? En heb jij nog aanvullingen?

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (4)