9 dingen die iedere meisjesmoeder herkent

Laatst hadden we het al over dingen die je herkent als je een jongensmoeder bent. Nu is het tijd voor de meisjesmoeder. Ben jij een meisjesmoeder? Dan is de kans groot dat jij de volgende 9 dingen herkent. Ben je in verwachting van een kleine prinses? Dan staat dit je zo ongeveer te wachten.

#1. Praten, praten en nog eens praten
Het is een feit, vrouwen praten heel veel. Daar weet jij natuurlijk nu alles van, want je kleine meid kletst de oren van je hoofd! Ze praat over alles, van de hond van de juf tot aan de knuffelbeer die ze wilt hebben. Gezellig hoor zo’n kletskous in huis.

Lees ook

#2. Bergen met spullen
Je kan lekker losgaan bij je dochter met het kopen van kleding en spullen. Bij de meisjes heb je vaak toch iets meer keuze dan bij jongens. Je grijpt je kans en koopt lekker veel spullen om haar te verwennen.

#3. Lang haar om mee te dealen
Sinds je dochter lang haar heeft, ben je een expert geworden in het doen van kapsels. Na een tijdje oefenen heb je eindelijk die vlechttechniek onder de knie en je wordt er alleen maar beter in. Oefening baart kunst!

#4. De pruillip
‘Papaaa?’, dochters weten precies hoe ze hun zin moeten krijgen en vooral bij papa. Hoe doen ze dat? Juist, de pruillip! Dat gecombineerd met smekende grote ogen en ze heeft je in haar macht.

#5. De prachtige optredens
Zit je klaar, want de ster in jouw dochter komt naar buiten! Meisjes zijn dol op optredens en willen graag actrice, zangeres of danseres worden en dat laten ze maar al te graag zien. Of ze nu echt zangtalent heeft of niet, ze waardeert het als je naar haar mooie optredens in de woonkamer kijkt (en dan mee klapt natuurlijk).

#6. Lekker tutten
Het begint al heel vroeg, haar interesse in haar uiterlijk. Ze wil dat alles tip-top eruitziet, haar kapsel, kleding en zelfs make-up. Vaak hoor je ‘mama ik wil mooi zijn!’  En voor je het weet heeft ze je palette oogschaduw of lippenstift te pakken.

#7. De ik-wil-dit-aan-fase
Het maakt haar niet uit of het in de mode is of dat het misschien niet past bij het seizoen, als ze eenmaal iets in haar hoofd heeft dan wilt ze dat. Het is dan toch verstandig om haar te vertellen dat ze beter een warme legging kan aantrekken bij dat jurkje als het tien graden buiten is. Hoewel ze dit niet leuk vindt om te horen zal ze je dankbaar zijn!

#8. Oh oh, de jongens
In tegenstelling tot jongens zijn meisjes eerder geïnteresseerd in het andere geslacht. Hoe dat komt? Geen idee, maar zodra ze een jongen leuk vinden, beginnen ze helemaal te giechelen. Kijk dus niet gek op als je dochter uit school komt en zegt: “Mama, ik heb een vriendje!”

#9. Copycat: ‘Wat ben je aan het doen? Dat wil ik ook!’
Je dochter is toch een soort mini jou. Ze is een ‘copycat’ en doet graag dezelfde dingen die jij ook doet. Als jij lippenstift op doet, doet zij dat ook, draag jij een jurk, wil zij dat ook aan. Als jij aan het schoonmaken bent, wilt ze dolgraag helpen. Je bent haar grote voorbeeld en dat is natuurlijk super leuk.

Wat herken jij allemaal? En heb jij nog aanvullingen? 

Lees ook: ‘9 dingen die iedere jongensmoeder herkent’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)