9 dingen die ze je niet vertellen over babykleertjes

Je bent zwanger en de hormonen razen door je lijf. Niets is op zo’n moment leuker dan spulletjes kopen voor het kleine wondertje in je buik. Vooral babykleertjes, zo schattig!

Ook wij hadden al heel wat ingeslagen voordat onze oudste überhaupt geboren was. Maar toen hij er eenmaal was, kwam ik erachter dat er een heleboel leuke dingen te koop zijn die eigenlijk alleen in theorie leuk zijn, maar in de praktijk totaal niet handig. Hieronder 9 dingen die ze je niet vertellen over babykleertjes.

Lees ook

#1. Maat 50 is veel te groot
Misschien zijn er moeders die grotere baby’s hadden bij de geboorte, maar voor mijn kinderen (beiden toch gewoon rond de zes pond) gold: maat 50 is veel te groot. De eerste weken heb ik de mouwen en de broekspijpen op moeten rollen

#2. Sokken ben je altijd kwijt
Hoe schattig en klein die sokjes ook lijken in de winkel, zo klein zijn ze niet! De eerste maanden vallen de sokjes gewoon de hele dag door van de voetjes. Om de haverklap kijk je weer tegen een bloot voetje aan om deze vervolgens ergens in de woonkamer, de keuken, de badkamer, de slaapkamer, of ja waar niet eigenlijk, terug te vinden. Zodra je kind overigens groot genoeg is om daadwerkelijk in zijn sokken te passen, trekt hij ze zelf om de haverklap uit. Zucht …

#3. Mutsjes die constant afvallen
Dit is eigenlijk hetzelfde verhaal als met de sokjes. Ze zijn of te groot waardoor ze gewoon uitvallen, of ze zijn aan de kleine kant waardoor ze van het hoofdje afvallen. Of je treft je baby slapend aan met een muts over zijn oogjes. Oeps.

#4. Een babypakje met voetjes
Dit leek mij de oplossing voor afvallende sokjes. Daarnaast zijn deze pakjes übercute natuurlijk. Maar ook hier bleek de praktijk anders. Buiten het feit dat het niet echt handig is met verschonen, past zo’n pakje nooit echt precies. Het is of te klein waardoor je kind het niet aan kan, of te groot waardoor de tenen van je kind zitten waar de enkels zouden moeten zitten en hangen er van die loszittende flapjes onder. Ziet er ook zo sneu uit.

#5. De capuchon, stoer maar onhandig
Wat had ik een stoer vest gevonden voor mijn jochie, helemaal blij was ik ermee. Tot ik het vest aantrok en erachter kwam dat een capuchon helemaal niet handig is bij een baby. Een baby ligt toch vaak op de rug. Als je de capuchon dan naar beneden doet, ligt je kindje op een bult. Maar om de capuchon nou op te zetten als je je kind in bed of in de box legt, vond ik ook niet echt verantwoord. Hierdoor had mijn zoon het eigenlijk vaker uit dan aan.

#6. De spijkerbroek, totaal niet praktisch
Superstoer natuurlijk: een spijkerbroek voor je baby! Alleen echt totaal niet praktisch die stugge stof, knopen en een rits. Daarnaast dacht ik bij mezelf: als je de hele dag in bed ligt of lekker op de bank wil hangen, doe je toch ook geen spijkerbroek aan?

#7. De pyjama, alleen maar gedoe
Dit vond ik de eerste maanden een compleet nutteloos kledingstuk. Weet je hoe vaak je een baby moet omkleden op een dag, omdat hij zichzelf heeft onder gespuugd of ondergepoept? Dan dacht ik ’s avonds: ‘nou, de kleren die hij nu aanheeft, daar kan hij best in slapen hoor.’ Zolang het trouwens geen spijkerbroek is, zie #6. 😉

#8. Schoenen, temper je hormonen!
Super stoere stappers hebben ze voor baby’s. Alleen al bij het zien in de winkel slaan je hormonen op hol. Buiten het feit dat een baby natuurlijk geen schoenen nodig heeft – want waar moet ‘ie heen dan? – is dit ook weer gewoon zo onpraktisch.

#9. Haarbandjes voor baby’s zijn speelgoed
Dit heb ik nooit begrepen. Misschien zijn er baby’s die hun haarbandje perfect laten zitten, maar onze dochter trok hem af – en als zij het niet deed, deed haar broer het wel voor haar – en dan hing het bandje om haar nek. Geen succes dus.

Kennen jullie nog meer nutteloze of onhandige baby-artikelen? Ik ben benieuwd.

Marieke

Marieke (32) is getrouwd met Mark en trotse mama van Timo (4) en Mila (2). Ze is werkzaam als belastingadviseur en haar hobby's zijn wandelen, schrijven, zingen en leuke dingen doen met het gezin.

Leave a comment (4)