9 maanden, 9 gedachten: dit ga je denken als je zwanger bent

Dat moment dat je die positieve zwangerschapstest in je handen hebt. Vanaf die éne seconde dat je dat tweede streepje, plusje of hartje ziet, is je leven nooit meer hetzelfde. Het gaat beginnen … die rollercoaster. Wil jij weten wat je de komende 9 maanden te wachten staat en wat er door je hoofd zal gaan? Lees dan snel verder! Gordel om, daar ga je. 

Maand 1: Wennen aan het idee: je wordt (weer) moeder. Je bent zwanger. Wauw!

Lees ook

Maand 2: Als alles maar goed gaat en goed groeit …

Maand 3: Ik mis die wijntjes wel. En die carpaccio. En sushi.

Maand 4: Ik voel me fit! Zou alles wel goed gaan? Ik heb zoveel energie. Ik voel me helemaal niet zwanger. Hup, aan het werk! Lekker een weekendje weg. Heerlijk!

Maand 5: Ach kijk, daar zie je m’n buikje al groeien. Wat gezellig. Zo ben ik nooit meer alleen.

Maand 6: Serieuze kwaaltjes dienen zich aan … Hallo, spierkrampen, geïrriteerde darmen en slapeloosheid.

Maand 7: Alles voor de kinderkamer wil je nú af hebben! Nesteldrang. Lekker kleertjes kopen, wassen en klaar leggen voor de eerste dagen.

Maand 8: Het zware werk begint. En je snakt naar verlof. Fysiek gezien kun je nog maar bar weinig, maar het is het allemaal waard … Dat weet je wel.

Maand 9: De zenuwen voor de bevalling zijn er. Wanneer komt je baby nou precies? Niemand die het kan zeggen. Wat een spanning, elke dag. Bij elke buikkramp denk je: dit is een wee!

En dan gebeurt het op een dag écht …

Volg je WIJ al op Instagram?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht