9x wat zegt je baby over jullie relatie?

Op het moment dat je als stel een baby probeert te krijgen, denk je vaak niet na over wat het met je relatie kan gaan doen. Bij mij zorgde het voor een aardige rollercoaster met aardig wat loopings (lees frustraties).  Je gaat ineens discussiëren over opvoedzaken, wie de baby gaat voeden ’s nachts en wie op welke dag oppast. Wees gerust het hoeft niet altijd slecht uit te pakken. De kleine kan ook benadrukken hoeveel jullie van elkaar houden en dat jullie gemaakt zijn voor het ouderschap. Hoe? Nou zo!

#1. Hoe goed jullie kunnen samenwerken
Als je een baby hebt, moet je een team vormen en samenwerken. Als het eenmaal lukt, zul je zien dat jullie het allebei nog leuk vinden ook.  Team Pap & Mam, here you come!

#2. Hoe goed jullie communiceren
De communicatie is ontzettend belangrijk als je samen een kind hebt. Je zult goed moeten praten over wie wanneer de baby gaat voeden ’s nachts en wie wanneer de luier verschoond.

#3. Hoe goed jullie de stress aankunnen samen
Ouderschap kan op verschillende momenten zorgen voor veel stress in je gezin. Als je een kind krijgt zul je niet weten wat je te wachten staat en vaak doe je dingen met veel stress en zenuwen, zonder te weten of het wel goed gaat. Deze stress zul je samen moeten oplossen. Sta open voor elkaar, luister en toon begrip. Is soms moeilijk, maar geloof mij, het gaat daarna echt beter!

#4. Of je je krachten kent
Als je samen met je partner de baby opvoedt, zie je dat jullie allebei verschillende taken krijgen. De een is goed in het in slaap zingen van de baby, terwijl de ander weer goed is in het voeden. Als je eenmaal je eigen weg gevonden hebt, kunnen die vaardigheden elkaar goed aanvullen.

#5. Of je je zwaktes kent
Het is helemaal niet erg dat je zwaktepunten hebt. Iedereen heeft er last van. Zorg er alleen wel voor dat je je eigen zwakheden kent en probeer er iets aan te doen.

#6. Wie van de twee meer slaap nodig heeft
Wanneer je net een baby hebt, kom je er al snel achter wie van de twee ouders meer slaap nodig heeft. De één heeft de hele dag een heel slecht humeur als hij/zij weinig slaap heeft en de ander drinkt een kop koffie en is weer aanspreekbaar. Hier zul je samen een weg in moeten vinden.

#7. Hoe vaak je even moet opladen door samen te zijn
Wanneer je kind nog een baby is, zul je samen in de overlevingsmodus zitten, maar toch is het goed om momentjes samen te hebben. Hoe vaak dat nodig is, hangt af van jullie relatie. Je moet hier het evenwicht in vinden, zodat het huwelijk er niet onder gaat lijden.

#8. Hoe verschillend jullie zijn opgegroeid
Wanneer je je kind aan het opvoeden bent, zie je dat veel van je eigen jeugd en je partner z’n jeugd naar boven komt. De goede, maar ook de slecht dingen zul je herkennen. Je zult zien dat je partner en jij anders opgevoed en opgegroeid zijn. Je zult samen moeten praten over hoe jullie je kind het beste kunnen opvoeden, zonder dat er botsingen komen tussen jullie.

#9. Of je nog een tweede baby wilt
Als je van tevoren zegt dat je drie kinderen wilt, kun je er ook na een kind al samen achter komen dat jullie dat beter niet kunnen doen. Blijf realistisch, spreek verwachtingen uit en wees eerlijk. Soms is een beetje discussie helemaal niet erg, het houdt je relatie tenslotte levendig. Happy mom & dad betekent een happy baby en andersom. Kortom, streef naar geluk en geluk zal jou vinden.

(Bron: Romper)

Lees ook: ‘De eerste keer: logeren bij oma (schuldgevoel bij mama)’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)