Aan de eettafel: 10 herkenbare uitspraken #Annette

Is het bij jullie ook zo’n gezellige bende, ehm, boel aan de eettafel? Hier wel! Met drie jongens tussen 0 en 7 jaar oud vliegen hier de meest uiteenlopende uitspraken over tafel. Er is een heel rijtje opmerkingen dat elke avond wel voorbij lijkt te komen, dus speciaal voor alle ouders in dezelfde situatie: hier is je bingokaart voor aan de eettafel. Een leuk gezelschapsspel voor het hele gezin. Aanvullen mag.

1.”Niet met je handen eten!”
Hoe leuk dat bestek van Jip & Janneke of Peppa Big ook is, eten met de handen blijft favoriet. Ergens snap ik dat ook wel, dat ‘werktuig’ zit alleen maar in de weg! Toch is het wel fijn dat ze leren om fatsoenlijk aan tafel te zitten en niet als een stelletje holbewoners handenvol aardappelpuree met jus naar binnen te stouwen.

Lees ook

2. “Blijf nou gewoon eens een tel op je stoel zitten, heb je wurmpjes ofzo?”
Stilzitten is natuurlijk ook een hele opgave voor een kind, maar met al dat heen en weer gewip en gehup mietert er elke maaltijd ten minste wel eentje van zijn stoel en gaan er gemiddeld twee bekers water om.

3.”Pak je even een doekje?”
Voor het zoveelste omgestoten glas water. Of die klodder vla die van de lepel droop. Of om je broertje zijn gezicht mee schoon te maken, want eten is niet gemaakt om elkaar mee te bekogelen.

4.”Eulh wat is dat? Dat lust ik niet hoor!”
Hoe weet je dat nou, je hebt het nog geeneens geproefd! En ja dat is inderdaad een miniscuul stukje ui in je saus en dat kun je gewoon opeten want daar proef je vrijwel niks van.

5.”Mag ik een ijsje?”
De standaardvraag nadat de eerste hap eten naar binnen is gegaan. Kijk eerst maar eens of je je bord leeg kunt eten.

6.”Heb ik mijn bord al leeg?”
Eens even kijken, er zijn precies twee hapjes weg, dus, wat denk je zelf?

7.”Waarom sta jij opeens in je nakie? Trek die broek omhoog!”
Zucht. Doe even gewoon lieverd. We zijn aan het eten!

8.”Ik moet naar de wc!”.
En toen ik net voor het eten vroeg wie er naar de wc moest, hoefde niemand.

9.”Hier komt een auto aan die de garage in wil, vrrrroemmm”.
Als die mond niet open wil, dan gaat hij ook niet open. Ook niet voor een auto, vliegtuig of welk ander voertuig dan ook.

10.”Heb je weleens een ongeluk in een tunnel gezien?”
Lekker, dat fijngemalen eten met speekselslierten ertussen houd je maar gewoon in je DICHTE mond, dat hoeft je buurman niet te zien.

Lees meer blogs van Annette

Volg je WIJ al op Instagram?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (1)