Zwanger worden: alleen eerst nog afvallen. Slik! #Evelinn

Afvallen en overgewicht. Niet mijn favoriete onderwerpen, maar wel iets wat me tegenwoordig dagelijks in de greep houdt. En om mij heen zie ik veel meer vrouwen ermee worstelen. Ik dus ook. Meer dan ooit.

Ik let heus wel op wat ik eet en probeer ook echt wel meerdere malen per week te sporten. Toch ben ik in de afgelopen jaren zowel afgevallen als aangekomen. Sinds mijn dochter kan lopen krijg ik zelfs nog wat meer beweging aangezien ik er non-stop achteraan moet.

Lees ook

Ondanks alles ben ik toch weer aangekomen en mogen er wel wat kilo’s af. Oké, oké. Eerlijk is eerlijk er mogen flink wat kilo’s af. Ik heb al menig dieet en diëtist versleten en elke keer met succes om vervolgens weer terug te vallen en wéér aan te komen.

Ik ben net terug van vakantie in Italië en die mensen weten echt wel wat lekker eten is, maar al die goddelijke pasta’s gaan rechtstreeks op mijn heupen zitten. Al die verschillende ijssmaken die ik heb geproefd daargelaten. Voor mijn gewicht natuurlijk funest en dus moet ik echt weer flink gaan opletten.

Dus geen pasta’s meer, maar heel veel groentes en kleurrijke salades voor mij. Afvalshakes laat ik links liggen, want als ik die drink heb ik altijd het gevoel dat ik cement in mijn keel giet. Wat mij betreft moet afvallen geen straf zijn, want anders haak ik na twee dagen al af door de eerste beste verleiding die ik tegen kom. Steevast verzin ik dan een heel goed excuus om vervolgens plechtig aan mezelf te beloven dat ik de volgende dag weer opnieuw ga beginnen.

Maar deze keer voelt het anders. Ik heb een belangrijk doel: een tweede kind. Alleen heb ik met mezelf afgesproken dat ik eerst een gezond en stabiel gewicht wil hebben om een zo gezond mogelijke zwangerschap te kunnen hebben. En nog veel belangrijker: een gezond kind op de wereld wil zetten.

We hebben nog geen donor gevonden dus mijn streefgewicht hoeft echt niet binnen een maand bereikt te zijn. Een uitdaging wordt het wel, want mijn vrouw en ik zijn bijvoorbeeld allebei echte zoetekauwen en dol op lekkernijen. We hebben daarom afgesproken dit samen te gaan doen. Dat maakt het wellicht iets makkelijker, aangezien je partner dan niet met een zak chips tegenover je gaat zit te kraken. 😉

Zijn er meer vrouwen die eerst wilden afvallen voor ze aan een zwangerschap wilden beginnen? Hoe kreeg je dit voor elkaar? Tips zijn welkom! 🙂

Meer informatie over zwanger worden ontvangen? Ontvang tips van WIJ.

Lees meer blogs van Evelinn

 

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Leave a comment (6)