Alleen maar liefde voor mijn lijf, óók met foodbaby!

Ik heb een foodbaby. Hij heet Sushi en zijn winetwin heet Chardonnay. Ik zit in de trein na een gezellig avondje uit en ik voel gewoon dat mensen naar me kijken met de vraag achter hun ogen of ik zwanger ben. Mijn buik puilt lekker uit, en jazeker, ik zie er ook uit alsof ik een beetje zwanger ben.

Dat is dus niet het geval, 4 maanden geleden was ik wel zwanger, maar nu gelukkig niet meer. Maar helaas helaas de toverfee heeft mij niet mijn lijf terug gegeven in 6 weken, ook niet in 4 maanden… Al vraag ik me wel af, waarom dat persé zou moeten. Binnen 4 maanden weer je oude figuur terug? Ok, ik ben weer aan het werk dus het zou wel leuk zijn als ik ook daadwerkelijk mijn werkkleding weer zou passen, maar goed, afwisselen en niemand heeft door dat je altijd dezelfde broek draagt :’). Al kijk ik wel met groene ogen naar de dames die er binnen no time weer geweldig uitzien! Hoe krijgen die dat voor elkaar? Misschien als ik wat minder sushi at en wijn dronk?

Lees ook

Ach, wie weet. Wat ik me wel de laatste dagen steeds meer aan het realiseren ben is, I just freaking had a BABY!!! Wat mijn lijf het afgelopen jaar niet heeft moeten doorstaan om mij dat perfecte kleine mensje: mijn zoon, te geven. Dat is niet niks, en ze zeggen niet voor niks 9 maanden op, 9 maanden af. Het klinkt te cliché voor woorden, maar het is wel waar!

Oké, ik had het mezelf anders voorgesteld, en nee mijn bevalling was alles behalve fijn en hoe ik het had willen hebben, maar het gevoel dat mijn lijf me in de steek heeft gelaten vervaagt langzaam. En daarvoor in de plaats word ik dankbaar, dankbaar voor dat mooie jongetje wat gezond en prachtig ter wereld is gekomen.

Laat al die mensen maar denken dat die foodbaby een echte is, of dat ik gewoon dik ben. Ik weet wel beter, en voor mijn lijf? #alleenmaarliefde

Marit Prins

Marit (31) is sinds 1 april 2017 mama van Ezra. Ze schrijft over haar belevenissen tijdens en na de zwangerschap, hoe je leven nooit meer hetzelfde zal zijn en hoe je daarmee om moet gaan. Ook als het allemaal een beetje anders loopt dan je jezelf hebt voorgesteld...

Reageer op dit bericht