Als de intimiteit tussen mama en papa ver te zoeken is #Sharon

Ik herinner mij nog goed dat ik een moeder sprak die aangaf dat de intimiteit ver te zoeken was in het ouderschap. Toen kon ik mij daar niks bij voorstellen. Ik vond het zelfs raar dat ze die opmerking maakte. Ons zou dat niet gebeuren, want tijd moet je voor elkaar maken. Ik snapte wel dat de aantrekkelijkheid er af gaat als een partner omtovert van keurig verzorgd in een slonzige huismus. De wederhelft is dáár natuurlijk niet verliefd op geworden.

In de laatste periode van mijn zwangerschap kreeg mijn vriend het ‘I poked the baby’ complex en veranderde de definitie van intiem zijn. Intimiteit bij ons was dat hij elke avond mijn bolle buik insmeerde en over mijn rug aaide. Ik viel tegen zijn rug aan in slaap, omdat de druk dan even minder was. Dit laatste had voor hem als bonus dat hij een trappel massage kreeg van onze pixel. Hij hielp met het aandoen van maillots, schoenen en zelfs met scheren. Dit laatste om de hilariteit van gemiste plekken haar te voorkomen. Ik zag mezelf al liggen tijdens de bevalling als een halve Grinch.

Lees ook

En wat blijkt? Die moeder, die had gelijk! Het kersverse ouderschap, het moeizame herstel van de keizersnee en de slapeloze nachten bleken dé cocktail die bij ons zorgde voor het verlies van intimiteit. Het belang van tijd voor onze relatie werd secundair. Wat komt er veel op je af als nieuwbakken ouders. Seks was er amper in het eerste levensjaar. We waren kapot!

Toen bleek ons prinsesje ook nog een slechte slaper te zijn. Ik was al blij wanneer ik überhaupt snel kon douchen, de algehele verzorging liet zodoende wat te wensen over, oeps. Mijn veranderde lichaam maakte me vreselijk onzeker en ja, dan blijft er weinig over van de voorheen zwoele verleidster in bed. Nog steeds ben ik zoekende naar die kant van mezelf. De transitie naar moederschap behelst zoveel meer dan waar je je ooit op kunt voorbereiden!

Nu terugkijkend heb ik daar een duidelijke mening over. Achteraf is makkelijk praten natuurlijk, maar met deze wetenschap had ik meer hulp van buitenaf geaccepteerd. Wellicht eerder gestopt met borstvoeding (langvoeder hè) en dan echt die dates gepland die we telkens wilde doen. Want jullie onderlinge band als ouders is net zo belangrijk als de verzorging van je mini.

Herkennen jullie dit? En hebben jullie nog tips?

Lees ook van Sharon: ‘Nog meer problemen voor de kinderopvang’

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (3)