Als je ineens acute opvang nodig hebt voor je kind #Sharon

Ik vind een aantal dingen eng. De tandarts bijvoorbeeld, die staat erg hoog in mijn top 3. De uitspraak dat ik liever nog een keer ga bevallen dan naar de tandarts wil gaan, is mij zodoende herhaaldelijk ontvallen. Het was tijd om wat achterstallig onderhoud weg te werken. Mijn zwangerschap heeft mij, zoals vroeger werd gezegd, letterlijk een kies gekost. Mijn tandvlees bloedde ook heel erg snel en zodoende was goed schoonhouden best een uitdaging. Ga naar je tandarts of mondhygiënist als je veel problemen ondervindt lieve mama! Ik was dom en liet mij leiden door angst.

Met hernieuwde kracht en de motivatie om mijn tandartsangst niet over te brengen op Marlie, maakte ik een afspraak bij de angsttandarts. Tijdens de intake was het duidelijk dat er het nodige gesleuteld moest worden. Mijn grootste obstakel was het laten uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling. Deze behandeling resulteerde in drie weken kiespijn met de al te charmante dikke kaak. In totaal ben ik in de opvolgende weken bijna drie keer per week bij de tandarts geweest. En het tot drie keer moesten ze iets openmaken en spoelen op de meest onhandige momenten. Ineens was het besef daar … Hoe doe je dit!?

Lees ook

Mijn partner werkt door heel het land, opvang is geregeld voor twee dagen, opa en oma hebben een praktijk en wonen ‘slechts’ 100 kilometer verderop. Ik heb dus letterlijk behandelingen uitgesteld en doorgelopen met extreme pijn, omdat ik niemand had die op mijn meisje kon passen. Ik kon haar echt niet meenemen, omdat ik erg bang ben en haar niet ook met die angst wilde opzadelen. Ik heb de opvang uiteraard gebeld of ze wellicht een uurtje daar terecht kon, maar dat gaat niet zomaar. Alleen wanneer er een kind uitvalt door ziekte is daar plek. Logisch ook met alle wetswijzigingen en regels.

Heel even voelde ik mij eenzaam. Helse pijnen waar geen pijnmedicatie bij hielp en een immens schuldgevoel dat ik niet de blije mama voor mijn mini kon zijn. Het is zo bizar om dan even een glimp te krijgen in het leven van een alleenstaande ouder. Helemaal, omdat ik al een paar keer zo dichtbij ben geweest. Wat een respect heb ik voor jullie!

Mijn netwerk heeft opschaling nodig. Ik heb een extra oppas nodig voor calamiteiten en heb niet eerder de urgentie gevoeld om mijn mama netwerk uit te bereiden. Door de verhuizingen, mijn vier jaar buitenland en weids verspreid wonende vriendinnen heb ik onvoldoende netwerk dichtbij. Tot nu voelde ik nooit de ‘noodzaak’, maar nu kijk ik met enige jaloezie naar samenscholende mama’s om mij heen.

Eens te meer wordt duidelijk dat het een dorp vereist om een kind op te voeden. ♡

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (2)