Als je ineens overal dikke buiken ziet! #Giulia

Het is natuurlijk dé happening van het jaar voor elke zwangere of onlangs bevallen vrouw: de Negenmaandenbeurs. Dat móest ik uiteraard een keer meemaken. Voor mij was de timing best wel perfect: ik was ruim 22 weken zwanger en had dus alle reden om te shoppen. Met vijf vrouwen sterk gingen we op pad: de beide aanstaande oma’s, de aanstaande peettante, dat kleine meisje in mijn buik en ondergetekende aanstaande mama. Wat voelde ik me speciaal!

Althans, tot ik al die andere zwangere buiken zag. Thuis lever ik aan beide kanten van de familie het eerste kleinkind en ben ik momenteel in de hele familie de enige zwangere. Iedereen vraagt hoe het gaat en verheugt zich op de komst van ons kleintje! Natuurlijk weet ik wel dat ik heus niet de enige zwangere op deze aardbol ben, maar in mijn eigen bubbel voelt dat stiekem soms wel zo. Mijn wereld draait nu immers alleen maar om dat kleine meisje in mijn buik.

Lees ook

Goed voor mezelf zorgen, want dat is goed voor haar. Wel hard werken, want al die luiers moeten straks betaald worden. Klussen in huis? Die moeten klaar zijn voordat de baby komt! Cadeautjes voor kerst of onze verjaardagen? Geef maar iets voor de kleine!

Zwanger zijn is een wonder, maar tegelijkertijd ook de normaalste zaak van de wereld. Raar is dat, hè? Ik ervaar het absoluut als ontzettend speciaal en voel me enorm gezegend dat ik überhaupt zwanger mag zijn. Tegelijkertijd zijn er echt zo gigantisch veel vrouwen die datzelfde ervaren! Die zich ook uniek voelen, hun zwangerschap als een wonder ervaren en enorm gezegend zijn. Die het gevoel hebben dat ze de enigen zijn, omdat alles nu om hun kleintje draait. Dat kleine wezentje dat op wonderbaarlijke wijze in hun buik ligt te trappelen!

Echter, als sardientjes in een beurshal samengepropt besef ik pas dat het iets heel natuurlijks is, zwanger zijn. Ja, absoluut een wonder! Het is immers nog steeds een ongelofelijk fenomeen dat er uit twee cellen een mensje kan groeien. Dat wist ik altijd al, maar realiseer ik me pas echt nu er zo’n mensje in mij groeit!

Tegelijkertijd is het ook gewoon de natuur. Het hoort zo, anders zouden we ophouden te bestaan. We worden als mensen op het moment dat we in de buik van onze moeder groeien al klaargestoomd om later hetzelfde te doen: onszelf reproduceren.

Dus lopen we daar met duizenden zwangere vrouwen tegelijkertijd, ons speciaal te voelen. Ja, speciaal voelde ik me immers nog steeds. Alle spulletjes die we kochten of gratis kregen, gingen immers met mij mee naar huis. De aanstaande oma’s en peettante deden mee aan allerlei acties, alleen maar om gratis spullen voor mij te winnen. Alles draaide op deze beurs om mij, want ik ben degene met het nieuwe leven in mijn buik.

Maar uniek? Nee, dat voelde ik me absoluut niet meer! Het feit dat talloze bedrijven elk jaar vijf dagen lang alles uit de kast halen om deze doelgroep te bereiken, zegt eigenlijk al genoeg. Zwangerschappen zijn booming business, want iets dat de normaalste zaak van de wereld is, is tegelijkertijd een wonder!

Het maakt niet uit dat we niet uniek zijn, zolang we ons maar wel speciaal voelen. We mogen immers een wonder verrichten: we mogen nieuw leven voortbrengen. En hoeveel van die nieuwe levens er ook in wording zijn, in elk van onze zwangere buiken groeit een uniek wondertje!

Lees ook van Giulia: Zo voelt het dus als je moederhart huilt (of lacht!)

Meer blogs lezen van Giulia?

Giulia

Giulia (26) is zwanger van haar eerste kind (uitgerekend juni 2019), getrouwd met Kevin en samen met hun twee katten Samba en Rumba wonen ze in het Limburgse Weert. In het dagelijks leven werkt Giulia als freelance tekstschrijver, blogger en yoga-instructrice. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, maar tegenwoordig is haar favoriete onderwerp toch wel het kleine meisje in haar buik!

Reageer op dit bericht