Als je kind een hekel aan kleren heeft en het liefste in z’n blootje loopt! #Annette

Kinderen en kleding. Het is een soort haat-liefde verhouding tussen die twee. Denk aan ribbeltjes in sokken die irriteren, kleurcombinaties om van te huilen en aan stugge naaktlopers. Zo’n minimens aankleden – of aangekleed houden – is een stuk lastiger dan gedacht!

Sommige kinderen vinden kleren echt fantastisch. Die gaan lekker gezellig winkelen met hun moeder en kiezen zelf de leukste setjes uit of laten zich gewillig aantrekken wat die ochtend voor ze is klaargelegd. Aan het einde van de dag hebben ze alles nog aan, ziet het er nog netjes uit en verdwijnt het zonder problemen in de wasmand. En dan heb je nog een andere groep kinderen. Zoals mijn Finn.

Lees ook

Die lopen het liefste in hun blootje door de wereld heen. Aankleden duurt een eeuwigheid, maar zodra ik me omdraai heeft hij zichzelf binnen een oogwenk weer uitgekleed om vervolgens met een stuiterende piemel door de tuin te rennen. Wanneer ik hem toch kan overhalen om kleren aan te trekken, dan zitten daar allemaal eisen aan verbonden.

Zo draagt hij het liefste een paar sokken die hij al zo lang aan heeft dat ze aan zijn voeten lijken vast gesmolten te zitten, en oh wee als je ze durft uit te trekken en in de was gooit?! Zijn lievelingsvest moet overal overheen, ook al betekent dat dat hij vier lagen kleren draagt middenin de zomer. En vergeet ook vooral niet om de labeltjes uit zijn hemden of t-shirts te knippen, want als hij die eenmaal voelt kriebelen dan trekt hij ze nooit meer aan.

Heeft jouw kind ook van die rare kledinggewoontes of is het onmogelijk om kleren aan te houden? Deel jouw hilarische situaties of tips & trucs om die nudist-in-de-dop aangekleed te houden! 😉

Meer blogs lezen van Annette?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (1)