Als je kind in het ziekenhuis ligt…

Het is de angst van elke ouder; kleine frummeltjes die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. Niets is zo naar als het hulpeloos toekijken en niets kunnen doen voor je zieke baby. En elke keer ben ik zó ontzettend blij dat ik niet in een of ander derde wereld land woon waar ik 20 km lopen naar de dichtstbijzijnde dokter en prijs me gelukkig met de medische wereld hier. 

Mijn jongste ligt in het ziekenhuis. Hij is pas 3 maanden jong. Mijn hart bloedt en de onmacht is groot. Ik kan níks doen, terwijl mijn propje alleen maar huilt en huilt. Onze kleine reus is veel te klein om zo ziek te zijn. We hebben heel wat ervaring met ziekenhuizen. Mijn oudste is in haar jonge leven al 5x opgenomen geweest, maar wennen doet het niet. De kinderafdeling ligt vol. Er liggen prematuurtjes en andere grote en kleine kinderen. Het voelt zo oneerlijk! Kinderen horen zoet te slapen, blij te spelen, of te pre-puberen, maar niet ziek in het ziekenhuis te liggen! Mijn moederhart trekt dit niet. Niet van mijn eigen kind, maar ook niet dat van een ander kind.

Lees ook

Wat me een beetje geruststelt is dat mijn zoon in goede handen is. Hij heeft een pedagoog én een verpleegkundige tot zijn beschikking en verder een compleet team aan medici. Zoveel hulp en aandacht kan ik hem thuis nooit geven. Mijn andere kinderen spelen regelmatig doktertje en zijn erg bedreven in pleisters plakken, maar hun medische kennis is toch niet zo optimaal.

Dus ik zet me schrap, slik nog een keer en zeg dat de opname voor een goed doel is. Een gezonde baby is niet alleen een blije baby. Het is ook een heel blije mama!

 

Melek Dogan

Melek is getrouwd met Wouter. Met hun dochter Kardelen van 3,5 en zoons Orman van 2,5 en Ender van een half jaar is het een drukke boel in huis. Melek is naast moeder óók docent Nederlands en heeft haar eigen huiskamerrestaurant en cateringbedrijf De Groene Smulpaap in Landsmeer. Als ze niet druk aan het moederen is binnen haar jonge gezin, moestuiniert ze graag in haar biologische tuin, blogt ze, heeft ze een klusproject met Manlief of een theatraal feestje met haar vriendinnen.

Leave a comment (2)