Als je mini een mini-me wordt #Gastblog

Ik denk dat veel ouders deze spiegel wel herkennen. Dat je kind dezelfde trekjes krijgt als jij. Ze gaan je nadoen, zowel fysiek als mondeling. Oftewel je krijgt een mini-me.

Ook wij hebben elke avond een ritueel; eerst gezellig aan tafel dineren, dan nog even spelen, om vervolgens onze weg naar boven te vinden. Hier wordt tijd gemaakt voor haar dagelijkse portie lol in het badje, duvelen op het “grote bed” en dan heerlijk slapen.

Lees ook

Tijdens het avondeten is mijn mini-me a één en al comedy. Gekke bekken trekken, raar doen, de clown uithangen, maar de weg naar boven op de trap blijft het leukste.

Veiligheid gaat bij mij voor alles, dus zodra mijn dochter (bijna twee) de trap op gaat lopen, mag ze dit niet spelenderwijs doen en moet zij te allen tijden aan de “grote” kant lopen om niet te vallen. Sinds zij kan lopen, benoem ik dit dan ook elke keer als wij de trap op lopen. Hierbij gebruik ik de woorden: “Kom op schat, niet spelen en aan de grote kant blijven.”

Inmiddels heeft mijn dochter een aardige vocabulaire opgebouwd wat resulteert in een bijdehand wijs dametje. Haar knuffels of poppen moeten ook altijd mee naar boven die dezelfde instructies krijgen: “Kom poppo, niet spelu, ote kant bijve. Niet doen … ote kant. Kom op poppo.”

Elke avond word ik dus weer even met de neus op de feiten gedrukt over hoe ik mij duidelijk maak tegenover haar. Stiekem loop ik lachend de trap op achter haar aan, want eigenlijk is dit toch wel echt hilarisch om te horen. Ze doet dit ook bij mijn ouders.

Die kennen mij als geen ander. Toen mijn meisje dit voor de eerste keer deed bij hun, kreeg ik direct te horen dat ze mij zagen in haar op dat moment. Ik ben er nog steeds niet over uit of dit nou eigenlijk goed of slecht is, maar grappig is het wel.

Zolang mijn dochter begrijpt wat ik bedoel, mag ze van mij alles herhalen wat ik zeg. Dit maakt wie ze is en ik vind het heerlijk! Moeder zijn is gewoon ontzettend leuk en leerzaam. #momlife

Deze gastblog is geschreven door Laura Bakker-Clemenkowff.

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht