Als je rustige baby een rollebol wordt #Annette

Vanuit de babykamer komt plotseling een luid paniekerig gehuil. Sean is normaal gesproken een rustige baby die bijna nooit huilt, dus ik vlieg op uit mijn stoel om hem te hulp te komen. Zodra ik bij zijn ledikant ben aangekomen lach ik me suf. Daar ligt meneer. Voor het eerst is hij vanzelf op zijn buik gerold en hij kan geen kant meer op!

Als een aangespoelde zeehond op het droge ligt hij met gestrekte benen en armen in de lucht te spartelen, terwijl hij uit alle macht probeert om zijn borst omhoog te houden. Met een rood aangelopen gezicht kijkt hij me bijna smekend aan: ‘Help me! Hoe ben ik hier beland! Wat is deze onbeheersbare drang om me steeds om te draaien!?’

Lees ook

Voorzichtig duw ik z’n armpje naar beneden en rol hem terug op zijn rug. “Zo rol je weer terug Sean”, en hij kijkt opgelucht terug nu hij weer in zijn vertrouwde rugpositie ligt. Ik ben nog geen twee stappen bij zijn bedje vandaan of ik hoor weer hetzelfde paniekerige gehuil. Weer op zijn buik, dit keer met een armpje vast onder zijn lichaam. Weer draai ik hem terug op zijn rug, maar zodra ik hem ook maar een tel loslaat vliegt hij als een zijwaartse koprol pop -floep- meteen weer op zijn buik. Hij is niet meer te stoppen en ik heb er een dagtaak bij.

Ja euh Sean, het spijt me zeer maar ik heb nog meer te doen dan jou elke minuut weer terug op je rug te leggen. Worstel er maar even mee, je zult het toch moeten leren. Na veel geploeter en gespartel lukt het hem niet om terug te rollen op zijn rug en valt hij uitgeput in slaap met zijn kontje in de lucht en zijn knietjes onder zijn buik.

Na een paar dagen droogvliegen in de box en een oneindig aantal keren hem weer op zijn rug leggen, begint hij het eindelijk door te krijgen. Triomfantelijk duwt hij zich op zijn armpjes omhoog en steekt zijn borst vooruit en probeert zelfs al een beetje te tijgeren naar zijn speelgoed toe. Op naar de volgende fase. Kruipen!

Lees meer blogs van Annette

Meer weten?
Lees op WIJ.nl over ‘De 10 grote babysprongen’

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun twee kinderen, Jonah Gabriel (6) en Finn Frederick (3), weer terug in Nederland. In september is ze bevallen van een derde zoon Sean. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (1)