Babyspullen over? Dit is wat je ermee moet doen!

Heb je nog babykleertjes in de kast liggen waar je niets meer mee doet? Ook kruiken, luiers, hydrofiele doeken of ander babytextiel over? Doneer ze dan aan Stichting Babyspullen. Zij zorgen dat alles terechtkomt bij gezinnen met pasgeboren baby’s die onder de armoedegrens leven. 

Vergis je niet: 1 op de 9 kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens. Per klas van 27 kinderen zijn dat er gemiddeld 3. Stichting Babyspullen verzamelt via verschillende inzamelpunten door het land nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

Lees ook

Vandaag bereikt de stichting een mijlpaal. Het 3000ste babystartpakket van 2017 wordt gemaakt. Ook begint vanaf vandaag de stapelweek, waarbij extra vrijwilligers een handje helpen om alle pakketten klaar te maken. Er is nog meer goed nieuws! De stichting krijgt voor het eerst landelijke subsidie waarmee het aantal pakketten enorm wordt uitgebreid.

Hoe werkt het? De minder bedeelde (aanstaande) moeders krijgen van Stichting Babyspullen twee dozen. Eentje tijdens de zwangerschap en eentje wanneer de baby geboren is. De dozen worden volgestopt met ingezamelde kleding tot maat 92/98. Er bestaat daarbij een jongensvariant en een meisjesvariant.

De dozen worden verder aangevuld met luiers, billendoekjes, crèmes, een speen, knuffel en ga zo maar door. De vrijwilligers zorgen keer op keer voor een goed gevuld pakket, zodat de ontvangers er gelijk iets mee kunnen doen. De stichting bestaat uit ruim 160 vrijwilligers, heeft ruim 800 samenwerkingspartners, 170 inzamelpunten en meer dan 100 donateurs.

Geen spullen over, maar wil je toch steunen? Dan kun je de stichting ook steunen met een financiële bijdrage. Dat vinden ze heel fijn, aangezien er van een aantal producten niet genoeg binnenkomt via donaties. Dit houdt in dat ze ook een aantal zaken moeten inkopen om de boxen wel goed en voldoende te kunnen vullen. Denk hierbij aan kruiken en kruikzakken of aan kleding in de maten 50 en 56.

Steek je graag de handen uit de mouwen? Dan kun je je aanmelden als vrijwilliger. Je helpt dan met het sorteren van de spulletjes en het klaarmaken van de dozen. Alle hulp is welkom. Interesse? Aanmelden kan via de website van Stichting Babyspullen.

Ivette

Ivette (28) woont samen met partner Niels (38) en heeft 2 kinderen, Elsha (2) en Fynn (1). Ze werkt 2 dagen op een klantenservice, daarnaast werkt ze als redactiemederwerker bij een muziekwebsite. Ook kun je haar vinden op haar eigen mama- en lifestyleblog (www.ivetteslife.nl) en via Instagram op @ivetteslife. Ze houdt van lekker eten, spelen met de kinderen, en te veel om hier op te noemen.

Reageer op dit bericht