Back to work: oefenen met op tijd de deur uitgaan! #Margot

Morgen is het zover: de eerste keer weer buiten de deur werken. Het is een dubbel gevoel. Aan de ene kant snak ik naar een moment voor mezelf, maar aan de andere kant vind ik het lastig om lang van huis te zijn. Oma komt voor Jolie zorgen, dus ik weet dat ze in goede handen is en vertroeteld zal worden. Maar zij snapt natuurlijk niet waarom haar moeder ineens verdwenen is, waardoor ik me toch wel druk maak om haar.

De eerste uitdaging is om aangekleed en wel klaar te staan, wanneer oma voor de deur staat. Met een huilend meisje die absoluut niet in haar bedje of in de box wilt is het lastig gereedmaken. Ik heb toch echt mijn handen nodig om me aan te kleden en op te maken! Gelukkig is ze stil in de draagdoek waardoor ik me in ieder geval voor de helft kan aankleden en mijn make-up kan doen.

Lees ook

Wanneer oma binnenkomt is mijn haar nog steeds nat, want föhnen met een baby in een draagdoek leek me niet echt kindvriendelijk. Jolie zit rustig bij oma op schoot en kijkt vol interesse waarom haar moeder zo druk bezig is. Na een kwartier ben ik dan eindelijk klaar om te gaan, maar dan …

Alsof ze het weet dat ik plannen heb voor wat me time! Jolie klampt zich aan mijn borst en laat niet meer los. Iedere keer als ik denk dat ze wel genoeg moet hebben begint ze binnen een minuut weer zielig te huilen. Ik kan natuurlijk zo niet weggaan, dus blijf ik bij haar totdat ze rustig is. Jemig, dit maakt het er niet makkelijker op hoor!

De ochtend is bijna voorbij wanneer ik dan ein-de-lijk de deur uitloop. Gelukkig werk ik niet voor een baas want die had me op deze eerste dag na het verlof vast ontslagen. 😉 Het is heerlijk om een paar uur achter elkaar te focussen op werk en even niet bezig te zijn met boertjes en luiers.

Als ik ’s avonds thuiskom zit er een tevreden en lachend meisje bij oma op schoot. Zo te zien heeft ze zich prima vermaakt zonder mij. Gelukkig maar, want morgen zorgt papa voor haar.

Hoe vond jij de eerste dag werken na je verlof? Lukte het jou wel om op tijd de deur uit te gaan?

Lees ook van Margot: ‘Is het verlof in Nederland eigenlijk niet te kort?’

Meer blogs lezen van Margot? 

Margot van Meeuwen-Verbaan

Margot (31) gooide onlangs het roer helemaal om. Na tien jaar heeft zij haar kantoorbaan als jurist ingeruild voor het ondernemersavontuur. Ze is sinds kort online ondernemer en eigenaar van de webshop VANTIQ ART, waarbij ze tijdloze kunst & design aanbiedt en blogs schrijft over een duurzame lifestyle. Samen met haar man Vincent gaat ze regelmatig (lang) op reis. Tijdens hun huwelijksreis hebben ze mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor de wereld geïnterviewd over ‘geluk’ voor hun blog Nomadhappiness.com (check de prachtige plaatjes hier). Ze is dit najaar bevallen van een prachtig meisje Jolie Milou.

Reageer op dit bericht