Het badkamerdrama #Gastblog

Multitasken is iets waar de meeste vrouwen hun hand niet voor omdraaien, maar als moeder ontkom je hier helemaal niet meer aan. Zo werd ik in de herfstvakantie weer eens met mijn neus op de feiten gedrukt. Lees hier alles over mijn badkamerdrama.

Mijn lieve dochter (5) wilde zo graag eens een logé, maar omdat ze een slechte slaper is hield ik de boot af. Tot zo’n drie weken geleden de herfstvakantie aanbrak. Nichtje (4) mocht twee nachtjes komen logeren en dochterlief was door het dolle heen. Voor mij betekende dat echter ook dat ik – naast mijn twee eigen kids – nog een derde mond moest vullen, kind moest (helpen) aankleden en ’s avonds moest badderen.

Lees ook

Piece of cake dacht ik, want wat voor extra werk heb je nu aan een meisje van vier. Want: baby-fase met luiers en flesvoedingen en de ik-ben-twee-en-ik-zeg-nee-fase zijn voorbij. Alles ging goed, totdat de laatste avond aanbrak …

Ik moest er echt aan geloven. Om alle drie de kids lekker schoon in bed te krijgen na een middagje speeltuin, moest er gebadderd worden in onze badkamer van nog geen 4m², zonder bad! Ik had alles van tevoren al bedacht: dochter en nichtje in de douchecabine, zoonlief (1) in z’n babybadje waar hij nog prima in past.

De eerste vijf minuten gingen vlekkeloos voorbij. Dochter hielp nichtje met haren wassen, zoon zat lief te spelen in zijn badje. Ik had zelfs tijd om een foto te maken van dit vredige tafereel en stuurde dit trots naar mijn man.

Tijd om haren uit te spoelen, af te drogen en pyjama aan te doen. Ik trek de douchedeur open en begin shampoo uit de haren van mijn dochter en nichtje te spoelen. Na tien seconden voel ik wat warms bij m’n voeten. Ik kijk naar beneden en zie dat de droge handdoek, waar ik op stond, inmiddels doorweekt is. Waar komt al dat water vandaan? Snel kijk ik naar m’n zoontje die me grijnzend met een witte rubberen stop in zijn mondje aan zit te kijken. Oeps…

Stop weer in het badje, zoon met z’n billen erop en verder met haren uitspoelen. Maar mijn ijverige dochter denkt mij te helpen en zit aan de douchekop te draaien. De douchedeur stond nog open en voordat ik in de gaten had wat er gebeurde, kreeg mijn zoon de keiharde massagestraal in z’n gezicht. Toen was de chaos compleet.

Een half uurtje later liggen alle kindjes lekker te slapen en typ ik een lang WhatsApp bericht naar mijn schoonzusje over het badkamerdrama dat ik heb meegemaakt. Als mijn man thuiskomt en even bij dochterlief gaat kijken, vraagt hij wat die drie doorweekte handdoeken betekenen die over de douchecabine hangen. Het enige wat ik kan uitbrengen is: “Schat, wat ben ik blij dat we geen vloerbedekking hebben in de badkamer!” 😉

Deze gastblog is geschreven door Pieternel, mama van Myrthe (5) en Jesse (1).

Schrijf mee!
Wil jij ook een verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op WIJ à la Mama.

Meer gastblogs lezen?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht