Bekkeninstabiliteit: wist ik toen maar, wat ik nu weet! #Sharon

Ik ben een pittige tante en best hard voor mezelf als het om een griepje of verkoudheid gaat. Ik ga dan juist harder lopen om er sneller vanaf te zijn. Ik ren soms zo hard dat ik mijn bestemming altijd bereik, maar onderweg vergeet te genieten. Zo ook gedurende mijn zwangerschap. Overal lees je over de ongemakken en waar je tegenaan kan lopen. Sommige ongemakken zijn alom bekend zoals vermoeidheid en misselijkheid, maar over bekkeninstabiliteit had ik nog niet veel gehoord. Wist ik toen maar, wat ik nu weet …

Ik was als zwangere degene die alles uitzocht rondom die kleine pixel in mijn buik, maar wat mijn eigen lijf met enorme toeter betrof, verwaarloosde ik een beetje. Onder het mom van ‘ik ben zwanger, niet ziek’ nam ik veel te veel hooi op mijn vork met alle gevolgen van dien.

Lees ook

In mijn vijfde maand zwangerschap gingen we nog even verhuizen en sleepte ik rustig door. Ik werkte parttime tot twee weken voor de bevalling en liep nog vrolijk te slepen met zware boodschappen en allerhande huisraad.

En toen begon het. De pijn in mijn onderrug nam toe en mijn bovenbenen voelde doof aan. De intensiteit van de pijn nam toe en ik meldde dit bij mijn verloskundige. Die gaf aan dat het erbij kon horen en daarmee was het afgedaan. De chiropractor gaf aan dat de druk van mijn groter wordende buik een zenuw beknelde en dat daar niks aan te doen was. Ik ben geen zeurderig type en kan veel hebben. Ik denk alleen dat ze mij niet serieus namen, omdat ik de ernst van mijn klachten te veel afzwakte. Achteraf zo vreselijk dom …

Een fysiotherapeut met specialisatie in bekkenbodem kan je namelijk begeleiden. Een speciale manier van trainen kan je zo helpen. Please lieve mama, laat je niet afschepen!

Niet alles ‘hoort bij zwanger zijn’ en je stelt je niet aan! Als ik had doorgezet destijds dan had dat mij zoveel pijn, verdriet en frustratie gescheeld. Ik vind dat je goed voor JOUW lichaam moet zorgen en dat je bij rugklachten of bekkenpijn gewoon naar een fysiotherapeut moet gaan.

Ik hoop dat mijn weg je bespaard blijft. Dat je nooit geconfronteerd wordt met de situatie dat je, je huilende kind niet uit bed kan halen, omdat je continu door je rug gaat. Luister naar je lijf lieve mama! Juist om de beste versie van je mama-zelf te kunnen zijn.

Lees ook: ‘De onvervalste waarheid over het moederschap’

Lees meer blogs van Sharon

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Reageer op dit bericht