Ben ik een curlingouder? #Sharon

De curlingouders … een welgevleugelde uitspraak van het programma De Luizenmoeder. Wat heb ik hartelijk gelachen om die term en de herkenbaarheid in ouders om mij heen. Maar recent werd pijnlijk duidelijk dat ik hier ook debet aan heb. Ergens wist ik het wel, maar dan nog komt de realisatie hard aan.

Het is niet zo dat ik alle problemen voor Marlie uit de weg probeer te ruimen, maar ik ben wel erg beschermend. Waar je leeftijdgenootjes over obstakels ziet ‘laagvliegen’ gebruikt de mijne met de grootste mate van voorzichtigheid. Daarbij is ze de super geconcentreerd met bijbehorende ademhaling, beetje alsof ze aan de steile wand van de Mount Everest hangt. Zonder zekering welteverstaan. Ik ben daar schuldig aan heb ik het idee.

Lees ook

Ik ben zelf opgevoed, waarbij ik amper ten val kwam. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik ooit voor het eerst van een paard viel. Ik stond op en tranen liepen over mijn wangen. Niet vanwege de pijn of schrik, maar meer omdat ik oké was. Mijn moeder was altijd heel bang dat ik zou vallen met als gevolg dat ik die angst over heb genomen. Hoezeer ik dat niet wilde doen bij mijn mini, is er kennelijk toch iets van overgedragen op mij.

Zoals ik eerder al schetste probeer ik mijn angsten niet op Marlie over te brengen. En hoezeer ik ergens tussen de uitersten van ‘kniebeschermers zit bij het leren lopen’ en het ‘niet eens in de gaten hebben dat je mini valt’ zit ik toch niet in het midden. En ik kan natuurlijk schermen met dat het een meisje is en dat ze van nature zo voorzichtig is, maar dan ben ik niet eerlijk.

Want waar ligt de balans tussen het beschermen van je kind en het ‘overbeschermend‘ zijn. Ik wil niet dat ze zich onnodig zeer doet, maar wel dat ze leert dat ze haar handjes uitsteekt, wanneer ze haar evenwicht verliest. Ik geef het eerlijk toe … Ik ben toch wel een beetje een curlingouder, waarbij ik mijn kind niets wil ontzeggen, maar dit onbewust toch doe.

Het leven is vallen en opstaan, maar mijn mini echt loslaten blijkt toch een dingetje. En jij? Ben jij ook een beetje een curling ouder? Hoe behoud jij de balans? ♡

Meer blogs lezen van Sharon?

Sharon

Sharon werd afgelopen jaar voor de eerste keer mama van Marlie op drie hoog in Amsterdam. Ze is dolgelukkig met het liefste boefje van het universum. Ze houdt van mensen, dansen en muziek uit alle categorieën en windstreken. Ze heeft mateloos respect voor alle liefdevolle verzorgers van kinderen. Prettig gestoord en intuïtief wat neer komt op een balans zoeken tussen gangsterrap en meditatie. Ze is haar eigen coaching praktijk aan het opzetten in Amsterdam. Ze is reislustig, maar budget blijkt soms een dingetje, vooral met een kleintje. Ze neemt je mee in haar ervaring en emoties van het moederschap en is soms net zo eenzaam onzeker als jij. Hierover zegt ze: "Had ik de wijsheid in pacht dan had je hoogstwaarschijnlijk mijn bestseller in de kast staan. Ik ren in alle 7 sloten en maak veel fouten. Gelukkig ben ik supermama in de ogen van mijn prinses en wordt ze overspoelt door liefde. Uiteindelijk is liefde toch waar het om draait!”

Leave a comment (1)