Bevallingssoap #31: als blijkt dat je baby verkeerd ligt

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Vandaag een nieuwe bevallingssoap over een bevalling die eindigt in een spoedkeizersnee. “Ze rennen met mij naar de OK voor een spoedkeizersnee en ik raak in paniek. “

“Als ik terug kijk naar mijn bevalling, kijk ik daar met gemengde gevoelens op terug. Aan de ene kant heel bijzonder dat ik een prachtige dochter op de wereld heb gezet en aan de andere kant vond ik mijn bevalling echt heel heftig. Het was mijn eerste bevalling dus ik wist natuurlijk niet wat ik kon verwachten en bij iedereen gaat het natuurlijk anders!

Lees ook

Mijn bevalling begint met het breken van mijn vliezen, mijn hele bed is zeiknat! Vervolgens word ik opgehaald door een ambulance op verzoek van mijn verloskundige, omdat mijn kleine dame nog niet is ingedaald. Eenmaal in het ziekenhuis is het wachten op de weeën. Om 6 uur ’s ochtends beginnen ze te komen.

De weeën kan ik opvangen tot een uurtje of 1 á 2 uur in de middag, daarna vraag ik maar om een ruggenprik. Ah, wat een verademing is zo’n prik! Na een paar uurtjes begin ik een soort persdrang te voelen alsof ik moet poepen. Op dat moment wordt het infuus eruit gehaald en ik word weer doodsbang voor de pijn.

Na een uur persen schiet het maar niet op! Mijn kleine dame wil nog steeds niet indalen, ze schiet elke keer terug. De vacuümpomp wordt erbij gehaald en ook dit helpt niet … Tussendoor overlegt het personeel rustig over wat ze eventueel anders kunnen doen. Ik blijf maar persen, omdat ik wel gewoon persdrang heb. ‘Niet persen!! Wegpuffen!’, zeiden ze. Ik dacht: hoe dan?!

Ik kijk opzij en zie mijn vriend helemaal rood en in tranen. Een echo wordt gemaakt en ze zien dat mijn kleine meid helemaal verkeerd ligt. Toch wordt voor de tweede keer de vacuümpomp erop gezet en ook dit mag niet baten. Vervolgens vraag ik maar om een keizersnee, want ik val tussen de persweeën door steeds in slaap, ik ben helemaal op.

Ik krijg nog een hele domme opmerking van de gynaecoloog, waardoor mijn vriend helemaal uit zijn slof schiet. Ze zei: ‘Ja als ik iedereen op dit moment een keizersnee zou geven, dan zou dat wel heel makkelijk zijn!’ Ik dacht: WAT?! Jullie zien toch dat ze verkeerd ligt en dat ze elke keer weer terug schiet. Dan komt er ook nog bij dat ik helemaal op ben.

Vervolgens rennen ze met mij naar de OK voor een spoedkeizersnee. Deze maak ik gedeeltelijk mee, want ik raak in paniek en ik word in mijn beleving door elkaar geschud. Eenmaal wakker zie ik de lampen van de OK, maar ik denk dat ik in de hemel ben beland. Ik was natuurlijk niet helemaal bij door het roesje dat ik kreeg, haha. Geen hemel, maar een wolk van een dochter waar we heel trots op zijn!”

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Bijzonder bevallingsverhaal meegemaakt?
Stuur je verhaal in 500 woorden naar redactie@wij.nl en deel hem met andere mama’s. Verhalen worden anoniem geplaatst.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht