De bevallingssoap #65: ‘Op de fiets beginnen mijn weeën!’

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Lees je weer mee?

“Ik ben 40 weken zwanger van mijn tweede, een jongetje. Onze eerste werd 10 dagen voor de uitgerekende datum geboren en daar hoop ik bij deze zwangerschap ook weer op.

Lees ook

Vrienden van ons vieren de verjaardag van hun zoon in een speeltuin niet ver bij ons vandaan. Het is mooi weer, dus ik vond dat we daar best op de fiets heen kunnen gaan. Het os gezellig en tegen 17.00 willen we naar huis gaan. Ik voel licht gerommel in mijn buik en ga nog even naar de wc.

Daarna stappen we op fiets. Daar verandert het lichte gerommel al snel in serieuze krampen. HELP! Ik heb weeën. Ik wil zo snel mogelijk naar huis, maar fietsen met weeën vergt wat inspanning kan ik je vertellen …

Eenmaal thuis belt mijn man zijn ouders op om onze dochter op te halen. Ondertussen hang ik binnen over de tafel. We hebben ook de verloskundige gebeld en die komt er meteen aan. Mijn eerste bevalling duurde 2 uur en 20 minuten, dus deze kan ook vlot gaan. Al snel staat de verloskundige voor de deur en neemt ze mij mee naar boven. Daar krijg ik een weeënstorm. Ik ga op bed ging liggen en ik mag gaan persen. Het gaat razendsnel.

Na vier minuten is het zo ver. Ik kan hem op een gegeven moment zelf vasthouden en op mijn buik trekken. “Wat is hij vies!” zijn mijn eerste woorden. Hij heeft in het vruchtwater gepoept, dus heeft een mooi kleurtje. Dat is gelukkig allemaal goed gekomen. Dit alles gebeurde in vijf kwartier. Wat zijn we blij!

Intussen is hij vier geworden. Een ventje met veel energie en hij laat ons vaak lachen. Hij gaat inmiddels naar school. Kleintjes worden (soms té snel) groot … ;)”

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal anoniem naar redactie@wij.nl.

Meer bevallingssoaps lezen?

Volg je WIJ al op Instagram?

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht