Beware voor de mannengriep …

Vrouwen pas op. Hij heerst weer; de mannengriep.

De mannengriep is ernstig. Heel ernstig. Dacht jij dat je het zwaar had gehad tijdens je bevalling? Hell no; dat is niks vergelijken met de mannengriep! Waar je als vrouw nog best de kinderen naar school kan brengen, de was kan doen en kan koken als je ziek bent, kan dat bij de mannengriep écht niet.

Lees ook

Een belangrijk kenmerk is het onophoudelijk zuchten en steunen. Iedereen moet natuurlijk weten hoe erg het is. De man die het treft is uitermate zielig. Hij komt even beneden om te eten, maar gaat daarna weer naar bed, want ‘het gaat écht niet’. Om er daarna met een klein stemmetje aan toe te voegen: ‘Kan jij de kinderen naar bed brengen, lieverd?’ Nog nooit is hij zo ziek geweest.

Andere kenmerken van de mannengriep zijn; voortdurend je neus ophalen, hard snuiten en niezen. Voor het geval iemand toch gemist heeft dat hij ziek is. De man heeft eigenlijk een belletje naast zijn bed nodig, zodat hij je kan roepen als hij iets nodig heeft; een glaasje sinaasappelsap, een beker thee, een zakdoekje of de neusspray. De thermometer hoeft niet. Hij voelt zo wel dat hij hoge koorts heeft. ‘En oja, wil je even aan de kinderen vragen of ze iets zachter willen doen. Dat kan ik nu echt niet hebben’.

De mannengriep zullen wij vrouwen nooit begrijpen. We zullen er mee moeten leven, want één keer in de zoveel tijd steekt hij de kop op. Daar kunnen we niks tegen doen. ‘Ja, schat ga jij maar lekker je bed in. Dan is het vast snel over’. Zucht….

 

Sjifra Meester

Sjifra (38) heeft samen met Bjorn twee kinderen: Tijn van 5 en Yenthe van 3. Ze werkt als GZ-psycholoog in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Schrijven is haar grote hobby, waarbij ze bij voorkeur blogt over alles wat ze meemaakt met haar kinderen. Zowel de leuke en mooie, als de moeilijke en lastige momenten. Insta: @mevrouwmeester

Leave a comment (2)