Biecht: ‘Ik wil een MILF zijn’

‘Wauw’, wat een MILF! Verstoord kijk ik op. Ik loop samen met mijn vriendin en onze kindjes door de stad heen. Ik weet meteen dat ze het niet over mij hebben, maar over Karin – die vol zelfvertrouwen naast mij loopt. Ik voel een steek van jaloezie.

Karin rolt met haar ogen. ‘Zó ordinair’, zegt ze met een half lachje op haar gezicht terwijl ze de passerende jongens een scherpe blik probeert te geven. Ze geniet hiervan. Je ziet het aan alles. En eerlijk is eerlijk, ik zou er ook van genieten. Ik schud geërgerd met mijn hoofd en probeer haar af te leiden door te wijzen naar een etalage.

Lees ook

Terwijl we doorlopen en Karin weer aan het kletsen slaat, begin ik te piekeren. Mijn zoontje James is nu 10 maanden oud. Had ik niet alweer moeten beginnen met sporten? Ik gluur naar beneden en zie de praktische mamaschoenen aan mijn voeten. Daarboven de skinny jeans die eigenlijk veel te skinny zijn voor mijn benen. Ik voel mijn billen wiebelen als ik loop en over mijn borsten wil ik helemaal niet hebben. Als ik nu een spiegel zou hebben zou ik de spuugplek zien, die ongetwijfeld ergens op mijn jas zit en de donkere kringen onder mijn ogen. Nee, niemand zou mij ooit een MILF noemen.

En oké, misschien ís het ook wel een beetje ordinair. Maar stiekem zou ik het heerlijk vinden als mensen mij met bewondering na zouden staren. En James is mijn alles, echt waar. Maar als Karin weer eens nagefloten wordt, dan voel ik me zo’n nietsnut. Alsof ik er helemaal niet mag zijn, naast haar. Ik vraag me zelfs wel eens af of mijn eigen man nog wel geïnteresseerd in me is. Het is nou niet bepaald spetterender geworden in de slaapkamer na de bevalling. Als er al een moment is dat we allebei zin hebben is het zo voorbij.

Ik heb mijn man en Karin nog niet durven vertellen dat ik me zo minderwaardig voel sinds James er is. Eigenlijk wil ik gewoon dat mensen mij weer mooi gaan vinden, zonder dat ik er iets aan hoef te doen. Maar ja, dat is niet hoe het werkt. En ergens vind ik het ook wel erg dat ik uiterlijk zo belangrijk vind. Ik ben een goede moeder. Dat zou toch genoeg moeten zijn? Alleen voelt het nu niet zo…

Heb jij een verhaal dat je (anoniem) wilt opbiechten? Mail het naar redactie@wijalamama.nl. 

Like WIJ à la Mama op Facebook en word dagelijks op de hoogte gehouden van de leukste, grappigste en ontroerende blogs.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (5)