Bonusmoeder worden: ‘Ik geniet nog meer van het leven dan 4 jaar geleden’

De kop van mijn blog verraadt het al. Ik ben een bonusmoeder geworden en tegen werkelijk al mijn verwachtingen in, geniet ik daar intens van. Vandaag blik ik terug op deze enorme verandering in mijn leven.

Vier jaar geleden. Ik geniet van mijn eigen leven. Alles draait om mij en wat ik wil. Vrijheid blijheid. Mijn twee kamer appartement is altijd schoon en als er rommel is, is dat mijn eigen rommel. Niks om voor te zorgen, behalve mezelf. Zeeën van tijd, allemaal gevuld met leuke dingen en tijd doorbrengen met vrienden. Geen relatie, want dat is niet mijn ding. Ik heb mijn eigen ritme, heerlijk uitslapen. Feest en gezelligheid.

Lees ook

Drie jaar geleden. Is mijn zusje ineens zwanger. Blij voor haar natuurlijk, maar vreselijk vond ik het. Ze wilde zo graag moeder worden. En ik wilde zo graag nog allemaal leuke dingen met mijn zusje doen. Ik had niet echt wat met kinderen. Of eigenlijk gewoon niets. Zodra een kind geluid maakte, had ik daar last van en vond ik dat zo’n kind dat lekker thuis moest gaan doen.

Twee jaar geleden. Toen leerde ik een leuke vent kennen. Maar dan ook écht een leuke vent! Hij had … jawel … een dochtertje. Inmiddels had ik zelf ondervonden met mijn neefje dat ik vreselijk gek op hem was. Ondanks de poepluiers en huilbuien had ik een bepaalde zorgneiging voor hem gekregen. Dus die fantastisch leuke vent, maar dan wel met een dochtertje … dat zou niet zo´n probleem zijn, toch?

Anderhalf jaar geleden. Die leuke vent bleek nog ingeschreven te staan bij zijn ex, dezelfde ex die later zijn geregistreerd partner bleek te zijn, omdat er nog geen scheiding op papier had plaats gevonden. Net zoals hij niet alleen ingeschreven stond bij zijn ex, maar het halve huis bleek van hem te zijn. En zijn ex was ook niet op de hoogte van mijn bestaan.

Eén jaar geleden. We gaan samenwonen. Echt, officieel samenwonen. Vlot? Ja absoluut. Verstandig? Geen idee. Maar het is een leuke vent! Maar echt een leuke vent. Hij is op papier inmiddels gescheiden, gelukkig. Ex is ook op de hoogte en niet blij met mij.

Vandaag. We wonen in een drie kamer appartement, iets wat ik vier jaar geleden al wilde want dan had ik wat extra ruimte. Ik heb nu dus die extra ruimte! Een hele extra ruimte gevuld met een hoogslaper en bergen speelgoed.

Vier jaar geleden wilde ik graag een ander autootje. Eentje met elektrische ramen, gewoon net even wat moderner. Ik heb nu een AUTO. Met vijf deuren en een kinderzitje.

Mijn leven bestaat uit ritme en regelmaat. Samen aan tafel eten met mijn vriend. Samen boodschappen doen op een vaste dag in de week. Een vaste avond samen thuis.

Eens in de twee weken gaat er een wervelwind door het huis heen in de vorm van een blond meisje van drie, bijna vier jaar oud. Niks alleen eigen rommel in huis, maar één grote chaos.

Niks uitslapen, gewoon om half zes wakker zijn in het weekend. Dat deed ik vier jaar geleden inderdaad ook; om half zes wakker zijn. Maar dan kwam ik een kroeg uitrollen en niet mijn bed.

Een eigen wil en eigen mening is leuk. Maar daaraan vasthouden werkt niet als je rekening moet houden met je vriend, zijn dochter en daar dan weer de moeder van …

In mijn eigen leven sta ik vaak op de laatste plaats. Maar ik sta daar prima.
Ik geniet nog meer van mijn leven dan vier jaar geleden. Ik snap het soms zelf ook niet.

Deze blog is geschreven door een anonieme bonusmoeder.

Wil je ook graag een verhaal delen met andere mama’s (to be)?
Stuur je blog (ongeveer 500 woorden) naar redactie@wij.nl en wie weet ben jij binnenkort een van onze gastbloggers. Verhalen kunnen anoniem geplaatst worden.

Lees ook: ‘4 tips als je opeens een bonusmom wordt

Wil jij ook een bijzonder verhaal of hersenspinsel met ons en andere moeders (to be) delen? Stuur je gastblog (ongeveer 500-800 woorden) naar redactie@wij.nl o.v.v. Gastblog en wie weet staat jouw verhaal binnenkort op onze site!

Reageer op dit bericht