Buitenspelen vs bergen pleisters. Als je peuter werkelijk nergens gevaar in ziet! #Evelinn

Deze mama is zó enorm blij dat de ergste winterkou voorbij is. De zon geeft weer echte warmte af, de bomen gaan weer volop bloeien en overal groeien prachtige bloemen. De lente is in volle gang en daar was ik echt aan toe. Hoewel het voor mij persoonlijk nooit warm genoeg is, geniet ik altijd met volle teugen van al die prachtige kleuren die er na zo’n grijze winter te voorschijn komen.

Ik kom nu onder mijn warme steen vandaan gekropen om weer naar buiten te gaan. We gaan weer meer dingen ondernemen! Lekker naar de speeltuin of een lang stuk wandelen (lees: rennen in termen van mijn dochter) in het bos. Natuurlijk kom ik wel buiten in de winter, maar meer omdat het moet dan dat ik er zelf heel gelukkig van wordt. Ik hou gewoon niet van kou en functioneer een stuk beter met warme zonnestralen op mijn gezicht.

Lees ook

Het enige nadeel van zoveel buiten zijn is dat met mijn wildebras pleisters niet aan te slepen zijn en ik misschien beter zelf een pleisterfabriek kan beginnen. De open knieën en ellebogen zijn een dagelijks terugkerend probleem om maar te zwijgen over haar gigantische blauwe plekken die over haar hele lijf zitten.

Ze ziet namelijk nergens gevaar in en kent ook geen angst. In de speeltuin observeert ze het liefst grote kinderen om het daarna zelf ook maar eens te proberen. Iets waar ik als mama flink wat jaren ouder van wordt en van ellende maar gestopt ben met het tellen van grijze haren. Ik kan niet rustig op een bankje gaan zitten toekijken hoe ze aan het spelen is, want ze verdwijnt altijd net uit zicht om vervolgens zichzelf te verwonden of ze doet een levensgevaarlijke poging een acrobaat te evenaren.

Ik ben daardoor dus zo’n moeder geworden die altijd met haar kind mee loopt om van een klein afstandje toe te kijken om schedelbasisfracturen en andere ernstige verwondingen te voorkomen. 😉

Het liefst zit ik net als andere ouders ook op dat bankje gezellig te kletsen. Hoe komt het toch dat mijn kleine meid geen gevaar ziet? Gewoon laten vallen is écht geen optie in Mylène’s geval, want dan beland ze nog een keer in het ziekenhuis.

Iemand tips hoe ik haar dat kan leren?

Lees meer blogs van Evelinn

Evelinn van Oijen

Evelinn (33) is getrouwd met Stephanie en samen hebben ze een dochter Mylène van bijna 2 jaar. Ze zouden in de toekomst graag een broertje of zusje willen voor Mylène en zijn daarom op zoek naar een geschikte donor om hun gezin compleet te maken. Naast mama is Evelinn Hypnobirth docente en Doula in opleiding. Haar favoriete hobby: lekker uitgebreid koken.

Reageer op dit bericht