Chinese vrouw verkoopt moedermelk om ziekenhuisrekeningen van haar kind te betalen

Van sommige berichten krijg je kippenvel. Zo komen wij een video tegen die al 3 miljoen keer bekeken is. Het gaat om een Chinese moeder die op straat haar moedermelk verkoopt. Dat klinkt bizar (en is het ook), maar het blijkt een echte wanhoopsdaad. De vrouw verkoopt haar borstmelk om de ziekenhuisrekeningen van haar doodzieke kind te betalen.

Op een video die begin deze week verscheen, is te zien hoe de moeder voorbijgangers smeekt om haar moedermelk te kopen. De vader zit ernaast. Op een kartonnen kaart staat hun verhaal beschreven.  Ze heeft geld nodig voor een van haar tweelingdochters die op dat moment op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis in Shenzhen ligt. Ze moeten ongeveer 11.000 euro ophalen voor de behandeling, zo weet BBC te melden. Het verhaal is door een online persbureau nagetrokken.

Op internet is heel verschillend gereageerd. Sommige mensen spreken van een vulgaire daad en anderen spreken van ‘ware moederliefde’. Wij gaan voor het laatste, want je wilt toch alles doen om je kind te redden?

Lees ook: ‘Nederlandse opa schrijft samen met zangeres lied voor stilgeboren kleinzoon en scoort wereldhit’

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)