Column van Carolien: Genieten

Nu haar jongste eindelijk eens doorslaapt en de hormonen echt wel uit haar systeem zijn, blikt freelance journalist Carolien Dircken (35) terug op zwanger zijn en moeder worden. Ze woont samen met Maurice en is moeder van Lieuwe (5) en Fabe (2). Voor het geval je haar steengoede column gemist hebt in de laatst verschenen WIJ, hier is ‘ie ook nog een keer online. 😉

Twee schone rompers. En nog maar één, voor het geval dat zijn darmen overspannen raken van die geprakte banaan. Banaan, goeie. Stop ik er ook in. Z’n speen. Waar is zijn speen? Nee, die groene moet ik hebben, die licht geeft in het donker. Knuffel erbij. Heb je dat boekje? Nee, niet die. Die met mijn aantekeningen over te drinken flesjes, te slapen slaapjes, te eten prakjes, te verwachten poepjes en te ontcijferen gebaartjes en huiltjes. Heel belangrijk. Kinderwagen achterin. Ik pak zijn slaapzak nog even. Die met mouwen. Ja, ik weet dat het augustus is. Maar het zou maar gaan vriezen. Oké, ja, we kunnen. Denk ik. Zin in. Had ik zijn knuffel nou?

Lees ook

Dus wakker wegleggen hè? Dat moet ‘ie leren, zeggen de boekjes. Nee, niet meteen nadat hij heeft gedronken, dan krijgt hij weer last van zijn maag. Eerst even rechtop houden. Zes keer linksom over zijn rug wrijven, dan drie keer rechtsom, laten boeren en olifantje in het bos neuriën. Of het Wilhelmus, daar wordt ‘ie ook rustig van. Ook Heel Belangrijk: voor zes uur geen melk geven. Anders gaat zijn schema eraan en dat moeten we niet willen. En prakken hè, die banaan. Of pureren. Nee, niet in zijn hand geven! Grapje? Ha. Ha. Ha. Oh ja, en hij moet in bad. 37 graden, beetje van die zeepvrije … Jaja, jij hebt ook kinderen grootgebracht. Maar mocht je twijfelen: lees het schriftje. Of bel gewoon.

Ja, we gaan al. Oké. Kusje. Kom nog even kroelen. Lief zijn voor oma hè? Niet huilen, papa en mama zijn maar twee nachten weg. Ik huil ook niet. Echt niet. Ik ga. Nu. Of nog een kusje dan. Dag schatje. Oh, wat een rust zonder baby. Heerlijk. Biertje. Bandje. Maar nog steeds geen berichtje. Geen bericht is goed bericht. Toch? Wat zou hij nu doen? Zou hij geslapen hebben? Toch zelf even appen hoe het gaat. Wel met een smiley erachter natuurlijk, want wij Genieten en Relaxen ons suf. Een foto terug. Oh, kijk nou hij slaapt, in de wagen. Hij heeft het dus niet koud zonder deken. Blijkbaar. Hij is oké. Natuurlijk is hij oké. Nog een biertje dan. We hoeven niet meer te rijden. Toch?

Wakker. Uit mezelf, zonder wekker of gehuil. Waar is mijn telefoon? 8 uur??? Waarom bén ik dan wakker? Bliepbliep. “Lekker geslapen”, lees ik. “De hele nacht door. En lachend wakker, om kwart voor 8.” Oh. Meneer is blijkbaar graag een weekendje weg. Alleen. Schiet ‘ie zomaar in relaxmodus en laat ‘ie alle schema’s los. Ik zou zo graag willen dat ‘ie dat van mij had.

Deze column is geschreven door Carolien Dircken en eerder verschenen in magazine WIJ.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht