Dagboek van een working mom deel 1: carrièrevrouw of mama to be?

27 jaar, climbing the corporate ladder én heftig rammelende eierstokken. Dat was kort samengevat zo’n beetje mijn leven op dat moment. Veel werken, carrière maken bij één van de grootste bedrijven ter wereld en klaar om moeder te worden!

Een gedurfde combinatie, maar who cares, we gaan ervoor! ‘We’ zijn ik en m’n vriend. We hebben de grootse beslissing van ons leven genomen: we willen graag een kind! We hopen dat het ons is gegund en zien zwanger raken absoluut niet als iets vanzelfsprekends. Dus trekken we er een klein jaartje voor uit. Meteen de eerste maand juichend en snikkend van geluk met een positieve zwangerschapstest in je hand staan gebeurt zelden en dus gaan we er vanuit dat het wel even op zich laat wachten.

Lees ook

En dan word ik na de eerste maand ‘proberen’ niet ongesteld. Op dag 29 van m’n cyclus whatsapp ik m’n vriend: ‘ben nog steeds niet ongesteld…’ waarop hij reageert: ‘neeeee, meen je niet, je zal toch niet…?’ Oké, dat was niet helemaal de reactie waar ik op gehoopt had. Ik had liever van hem terug gekregen: ‘Woehoe! Waarschijnlijk ben je zwanger. Is toch geweldig!’ Maar heel eerlijk gezegd, benauwd het mij ook een klein beetje. Als ik nu al zwanger ben, betekent dat dat we heel erg snel, als in maximaal 9 maanden, ouders zijn. Slik … dat is toch best heftig. Opeens schiet door m’n hoofd: ‘en m’n werk dan!? Ik ga net zo lekker, is een baby krijgen niet killing voor je carrière?’ Ja.. slimmerd, daar had je misschien eerder aan moeten denken.

Ik denk terug aan één van onze hoogste bazen, die me op mijn 24e vertelde dat ik beter snel kinderen kon krijgen. Volgens hem tel je in de corporate wereld niet mee voor je 30e. Een echte “girl boss” (zijn woorden, niet die van mij) word je pas na je 30e. Dan heb je behoorlijk wat ervaring in de pocket, ben je nog steeds jong, snel, vol energie en als je dan het geluk hebt moeder te zijn, zitten je kinderen al op de basisschool en heb jij weer wat meer tijd voor jezelf en je werk. Op zich heeft hij daar wel een punt. Terugdenkend aan wat hij me vertelde, is het dus helemaal niet career killing om nu al zwanger te zijn.

Terug naar dag 29 van m’n cyclus. Die avond doen we een zwangerschapstest, en al is het tweede streepje heel lichtblauw van kleur, het is overduidelijk: ik ben zwanger! Super blij en een tikkeltje nerveus fantaseren we over de toekomst. De spannende eerste 12 weken breken aan. We willen het onze familie zo snel mogelijk vertellen, maar ook niet geheel onbelangrijk, wanneer zal ik het m’n baas vertellen? Het liefst pas rond 12 weken, alleen hoe ga ik dit grote nieuws voor me kunnen houden terwijl ik in een team vol ambitieuze boss babes werk die elkaar door en door kennen?

Aanstaande donderdag lees je het volgende deel van ‘Dagboek van een working mom’.

 

Danielle Lek

Danielle is verloofd met haar grote liefde Sjors en mama van pittige peuter Senna en vrolijke baby Quinn. Werkt als Communication Manager, blogt op www.mamasandmore.nl, wordt relaxed van yoga en krijgt energie van zingen en gek doen met haar kinderen!

Reageer op dit bericht