Dagboek van een working mum deel 10: terugkijken

”Lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria! Hiep, hiep hoera!”, klinkt het door de huiskamer. Ons lieve kleine meisje wordt vandaag alweer een jaar en is geen baby meer, maar een echte ondeugende dreumes. 

Nu ben ik zo iemand die het heerlijk vind om herinneringen op te halen en terug te kijken op wat ik vorig jaar rond deze tijd deed. De geboorte van onze dochter was een super hectische dag, die ik mij nog tot in detail kan herinneren. Ik had nog geen eens zwangerschapsverlof en voor ik het goed en wel besefte, was ik in ene mama geworden. Toen we onze familie belden dachten ze in eerste instantie dat het een grap was. Ik kon toch zeker niet nu al zijn bevallen? Ik had nog zes weken te gaan! Jep … Ook ik had mij dat iets anders voorgesteld.

Lees ook

Het was een heftig, maar ook een mooi jaar. Met veel prachtige, maar ook emotionele momenten. Zo’n eerste jaar als mama is toch een emotionele rollercoaster, maar al met al ben ik gegroeid als mama en daar ben ik best trots op!

Het is ook een jaar, waarin ik terugkijk op wat ik liever anders had willen doen. Ik bedoel daarmee mijn carrière. Je hoort vast weleens moeders om je heen die zeggen: “Van werken word ik een leukere en misschien wel een betere moeder”. Tijdens mijn zwangerschapsverlof snapte ik daar helemaal niks van. ‘Wat nou een betere moeder?’ dacht ik. Hell no! 24/7 bij je kind zijn, dat maakt je een betere moeder! Maar nu snap ik het.

Als ik werk, ben ik een op en top business babe en even geen mama. Op het moment dat ik er bijvoorbeeld thuis doorheen zit, denk aan gebroken nachten, tandjes die doorkomen en zo kan ik nog wel even doorgaan, dan is het fijn om wat anders te doen en te zijn dan alleen mama. En ik verdien daar dan nog geld mee ook. Het laadt mij op en zorgt ervoor dat ik er thuis weer tegenaan kan, maar dat niet alleen.

Ik vind het ook gewoon leuk om te werken, m’n hersenen op een andere manier te gebruiken, mezelf te ontwikkelen en er een leuk salaris voor terug te krijgen. Ik heb ontzettend lang getwijfeld of ik wel wilde werken, zeker met een veeleisende baan en of ik niet liever een thuisblijfmoeder wilde zijn. En nu nog zit het me af en toe dwars en voel ik me schuldig, maar al met al ben ik blij met de keuze die ik heb gemaakt om een working mom te zijn.

De eerste verjaardag van mijn dochter, sluit ik met een tevreden gevoel af. Op naar een nieuw jaar met super veel mijlpalen, zoals de eerste stapjes van m’n kleine meisje en wie weet ook wel een promotie op het werk. We can have it all! Zolang we er maar in geloven. En zoals Beyonce al zei: ‘Who run the world? Girls!’ 😉

Lees hier alle delen van ‘Dagboek van een working mum

Danielle Lek

Danielle is verloofd met haar grote liefde Sjors en mama van pittige peuter Senna en vrolijke baby Quinn. Werkt als Communication Manager, blogt op www.mamasandmore.nl, wordt relaxed van yoga en krijgt energie van zingen en gek doen met haar kinderen!

Reageer op dit bericht