Dagboek van een working mum deel 7: project in Dubai?

Daar zit ik dan. Kolvend op het invalidetoilet in de hoop dat er genoeg melk uit m’n borsten komt, want echt ontspannen zit ik niet in deze niet zo mamavriendelijke ruimte. Ik dacht dat er een wet bestond die bedrijven verplicht om een geschikte kolfruimte in te richten voor hun vrouwelijke werknemers?

Blijkbaar hebben ze daar binnen dit bedrijf nog nooit van gehoord. Wij eten toch ook niet op het toilet, dus waarom is het wel normaal om het eten van mijn kind hier te “maken”? ‘Adem in en adem uit, ontspan je schouders en kijk naar foto’s en filmpjes van je baby, dan komt het vanzelf goed’. Ik hoor het de lactatiekundige nog zeggen. Ze wist vast dat ik het een keer nodig zou hebben.

Lees ook

Na een kwartier kolven houd ik het voor gezien en loop terug naar kantoor. Ik ben ondertussen alweer twee weken aan het werk en ik had niet gedacht al zo snel weer in het werkritme te zitten. Mijn prioriteiten zijn wel veranderd. Waar ik voor ik moeder werd van de ene werkborrel naar de andere huppelde, graag de wereld over vloog en heel wat uurtjes overwerkte, zorg ik er nu voor dat ik snel en efficiënt werk zodat ik ook weer op tijd naar huis kan. Had ik eigenlijk eerder moeten doen! Een sociaal leven heb ik overigens niet. Het is zorgen en werken. Al vind ik dat op dit moment meer dan prima. Energie voor meer “actie” in mijn leven heb ik op dit moment toch niet en het zal vast makkelijker gaan naarmate ik weer langer aan het werk ben en m’n dochtertje wat ouder wordt. Tenminste… Dat hoop ik!

Eén van onze directeuren loopt mijn kantoor binnen en zegt: ‘ik heb echt een super mooi project voor je. Je gaat het geweldig vinden, ik weet het zeker! Het start volgende maand al’. Ik reageer verrast: ‘Ik heb wel weer zin in wat nieuws! I’m in!’ zeg ik. ‘Wat ik je wel nog even moet vermelden, is dat het niet om de hoek is. Het is namelijk in Dubai…’ antwoordt hij en hij kijkt me twijfelend aan. Slik, hoe moet ik dat thuis regelen? Ik heb een baby van nog geen 5 maanden, geef borstvoeding en zo kan ik nog wel 100 redenen bedenken om niet te gaan, maar vooral om dit helemaal niet te willen!

Mijn vervangster tijdens mijn zwangerschapsverlof, waarvan hopelijk haar contract over 2 weken wordt beëindigd loopt binnen en zegt: ‘Ik ga wel naar Dubai. Ben tenslotte geen moeder, dus lekker flexibel. Dan moet echter wel mijn contract worden verlengd, maar dat valt wel te regelen toch?’ Onze directeur knikt: ‘Dat regel ik wel, geen probleem’. Hij kijkt naar mij en zegt: ‘Misschien ook wel verstandig dat jij als kersverse moeder deze kans aan je voorbij laat gaan’. M’n mond valt open. Wat? Mag ik deze beslissing niet eens zelf meer nemen? En daarnaast wordt er ook nog eens heel hard aan m’n stoelpoten gezaagd.

Onderweg naar huis ben ik eigenlijk blij dat ik niet naar Dubai hoef. Ik had graag gewild, maar het is op dit moment gewoon niet mogelijk. Ik wil niet een maand weg van huis zijn, al zou het twee dagen zijn, dan nog zou ik het liefst lekker bij m’n dochtertje blijven. Ze is nog zo klein en heeft me nodig. Ik moet daarvan genieten en aan haar denken. Dit is dus precies de tweestrijd waar ik zo bang voor was. Aan de ene kant wil ik gaan voor m’n carriére aan de andere kant wil ik er 24/7 zijn voor m’n dochter. Ik heb toch het gevoel dat je als werkende moeder een keuze moet maken. Misschien leg ik mezelf die druk wel op en is het best te combineren.

Ik open de voordeur en zie m’n lieve meisje vrolijk in de box liggen. Ze kijkt me lachend aan en ik realiseer me dat zij het is waar mijn wereld om draait. En als ik dan stiekem ook nog aan mezelf denk, dan is het prima om een working mom te zijn. Al twijfel ik wel, ik ga ervoor. Het gaat vast lukken!

Lees hier alle delen van ‘Dagboek van een working mum’, elke maandag verschijnt het volgende deel.

Danielle Lek

Danielle is verloofd met haar grote liefde Sjors en mama van pittige peuter Senna en vrolijke baby Quinn. Werkt als Communication Manager, blogt op www.mamasandmore.nl, wordt relaxed van yoga en krijgt energie van zingen en gek doen met haar kinderen!

Reageer op dit bericht