Dagboek van een working mum deel 8: mama & business babe!

Bye bye, zwaai zwaai! Opgelucht en met alle liefde zwaai ik m’n collega die me tijdens mijn zwangerschapsverlof heeft vervangen uit. Het liefst wilde ze blijven en ze hoopte van harte dat ik niet meer zou terugkeren in mijn functie. Ze had ook nooit gedacht dat ik het zou gaan redden als werkende moeder. En ik moet eerlijk bekennen, ik heb zeker mijn twijfels gehad, maar nu ik alweer bijna twee maanden aan het werk ben, merk ik dat het me best goed afgaat. Daar ben ik best een beetje trots op. Mama en business babe. Het gaat perfect samen!

Mijn telefoon gaat en ik zie dat m’n moeder belt. Oh jee, mijn moeder belt nooit zomaar als ik aan het werk ben! Ik neem op en hoor gelijk dat m’n dochter het op een krijsen heeft gezet. ‘Sorry dat ik je stoor, maar ik denk echt dat het beter is als je naar huis komt. De thermometer tikte net de 40 graden koorts aan en ze is echt niet zichzelf’. Ik schrik. Ik moet naar huis. NU! En dan bedenk ik me dat ik natuurlijk aan het werk ben. Hoe doe ik dat? Ik voel me een beetje ongemakkelijk en loop het kantoor van mijn baas binnen. ‘My daughter is quite ill and I’d like to go home, is that okay’? vraag ik m’n Amerikaanse manager. ‘Sure, go home. You have other priorities now’ antwoord hij. Opgelucht loop ik weg en dan zegt hij: ‘Don’t worry, family first, you are doing a great job’.

Lees ook

Ik kom thuis aan en zie dat mijn dochtertje echt niet lekker is en ondertussen onder de rode vlekjes zit! Snel naar de dokter dus. In de wachtkamer van de huisarts blijft m’n werktelefoon gaan. Whatsappjes vliegen voorbij met ‘waar ben je? Hadden we niet een afspraak?’. Oh nee, ik ben vergeten al m’n afspraken af te zeggen! Dit is niks voor mij. Wat een chaos! De huisarts roept ons binnen en met één blik ziet ze het al. ‘Je dochtertje heeft de zesde ziekte. Heel vervelend voor haar, maar niks ernstigs. Het gaat vanzelf over’. Mijn arme meisje, maar wat een opluchting dat het niets ernstigs is. Het blijkt dat ik toch nog moet wennen aan het kersverse moederschap.

Het is 22.00 uur ‘s avonds en mijn dochtertje ligt eindelijk rustig te slapen in haar bed. Ik werk ondertussen m’n e-mails bij. Ik ben kapot en verwacht dat de nacht niet rustig gaat verlopen met een zieke baby. Net nu ik dacht dat ik het onder controle had, stort het allemaal weer als een kaartenhuis in. Ik klap m’n laptop dicht en loop doodmoe richting mijn bed. Zei ik nou net nog dat mama en business babe zijn perfect samen gaat? Daar kom ik denk ik op terug. Zodra m’n hoofd m’n kussen raakt val ik uitgeput in slaap. Morgen weer een dag.

Lees hier alle delen van ‘Dagboek van een working mum’, elke maandag verschijnt het volgende deel.

Danielle Lek

Danielle is verloofd met haar grote liefde Sjors en mama van pittige peuter Senna en vrolijke baby Quinn. Werkt als Communication Manager, blogt op www.mamasandmore.nl, wordt relaxed van yoga en krijgt energie van zingen en gek doen met haar kinderen!

Reageer op dit bericht