Dating fails van een single mama

Ravish slaapt een nachtje bij zijn vader en dat betekent dat ik tijd heb om te klussen. Inmiddels is er bij het klussen nog een activiteit bijgekomen, een date!

Het plan is om naar de film te gaan. Ik heb een redelijk drukke week achter de rug en kijk dan ook uit naar even een paar uur zitten en niets doen. Top dus. Alleen … ga ik totáál de fout in tijdens mijn date night.

Date fail #1: te laat beginnen
Maak je vooral op tijd klaar voor een date. Dertig minuten van tevoren kijk ik verschrikt op de klok. Shit. Ik moet nog douchen, mijn haren wassen (want de verfspetters zitten er in) én na een drukke week moeten de wallen geplamuurd worden.

Lees ook

Date fail #2: niet genoeg eten
Ik heb de hele dag staan klussen en eten is er enigszins bij ingeschoten. Onderweg naar de bioscoop begint mijn maag al te smeken om eten. In mijn ooghoek zie ik een magische, gouden M en ondanks mijn voedingsschema snak ik naar vier Happy Meals.

Date fail #3: te veel eten …
Eenmaal bij de bioscoop aangekomen bestel ik bescheiden een kleine zoute popcorn. Mijn date kiest voor een zoete popcorn. Hè bah, roep ik nog. Lekker Sushma, meteen even commentaar leveren, jij scoort punten, NOT! Op hevig aandringen van mijn date proef ik de zoete popcorn. En nog een. En nog een. En … oeps. Zijn bakje is bijna leeg. Ach, gelukkig heb ik mijn eigen bakje nog.

Date fail #4: in slaap vallen
Ravish besloot vanmorgen om 5 uur dat de dag begonnen was. Niet dus, maar hij gaf zich niet gewonnen. Aangezien de film vrij laat begon en ik na twee bakken popcorn blijkbaar in een after dinner dip beland ben, zak ik lekker weg in mijn stoel. In de verte hoor ik: “Soes, slaap je?”. “Nee, nee …”, mompel ik nog. Blijkbaar dommel ik weer weg en heb ik zeker 30 minuten van de film gemist.

Het is inmiddels midden in de nacht wanneer de film is afgelopen en ik ben gesloopt. Het enige waar ik naar verlang is in mijn lelijke joggingpak met een kruik op de bank te kruipen. Bij thuiskomst besluit ik dat ook lekker te doen en val ongegeneerd in slaap.

Sushma Jhakrie

Sushma (33) is een happy mom met twee zonen en een dochter: zoon Ravish (9), een stilgeboren zoon bij 29 weken: Radheya en dochter Mila (0). Samenwonend met Giorgio en de liefste held op sokken: poes Loonie. Soms een complete chaos, een gezonde dosis zelfspot, geduld en humor zorgt in haar samengestelde gezin voor never a dull moment!

Leave a comment (1)