Dé 11 musthaves die je echt moet hebben tijdens je kraamperiode

Natuurlijk kom je al heel ver met een uitzetlijst en het advies van je kraamzorg, MAAR wat je echt nodig hebt hoor je eigenlijk alleen van andere moeders. Dus bij deze: de 11 dingen die je echt in huis moet hebben die niet op standaard lijsten staan, you’re welcome!

#1. Oordoppen Soms wil je gewoon even slapen en wordt je door je mega-moeder-gehoor wakker gehouden door dat gepruttel van je kleintje. Geloof ons, als ze gaan huilen hoor je het echt wel, ook door die oordoppen heen.

Lees ook

#2. Flesvoeding en fles Ook al ben je super-mega-duper overtuigd dat je borstvoeding keihard gaan rocken, dat kan toch wel even duren en soms moet je dan bijvoeden met flesvoeding.

#3. Luierzakjes Natuurlijk heb je een vuilnisbak of luieremmer voor de darmproductie van je kleintje, maar geloof ons, dat ruikt echt héél héél erg, dus geparfumeerde luierzakjes zijn echt geen overbodige luxe als je de poepgeur niet in huis wilt hebben.

#4. Lekkere handzeep en –crème Wellicht weet je het nog niet, maar je gaat je handen veel wassen (heul veel) en je bezoek moet ook zijn handen wassen voordat ze aan je wonder mogen zitten. Dus een fijne hydraterende zeep is welkom, maar zelfs dan wil je ook crème in huis om die droge handen een beetje te verwennen.

#5. Kraamverband (veel kraamverband) Er bestaan vast vrouwen die na een week niet meer bloeden (ja sorry), maar meestal duurt het toch tussen de vier en zes weken voordat je niet meer bloedt. Dus voorkom dat je partner zich schoorvoetend met maandverband door de supermarkt hoeft te dringen en haal een boel in huis.

#6. Zoogkompressen Of je nou borstvoeding gaat geven of niet, je gaat door een fase van lekkende borsten en om te voorkomen dat je ’s nachts wakker schrikt in een plas melk (ja dat gebeurt écht) is het wel zo handig om wat zoogkompressen erin te stoppen.

#7. Een vriezer vol eten Je gaat echt geen tijd en geen zin hebben om boodschappen te doen en te koken, dus gebruik je verlof om vooruit te koken en laat kraambezoek eten meenemen wat je kunt invriezen, voila!

#8. Wijn, veel wijn Lastiger natuurlijk als je borstvoeding geeft, maar zo niet dan is wijn je lifesaver in zware momenten.

#9. Netflix Je gaat heel wat uren met baby aan borst of fles op de bank of in je bed zitten, dus wat entertainment is dan toch wel broodnodig.

#10. Aambeienzalf & tepelzalf Ook zoiets waar je je partner niet voor naar de winkel wilt sturen en grote kans dat je ze beide nodig gaat hebben.

#11. Extra veel pyjama’s en hemdjes Het komt waarschijnlijk door de hormonen, maar na de bevalling ga je dus best veel zweten. Tel daarbij je lekkende borsten op en je kunt je voorstellen dat er best wat nachtkledij doorheen gaat.

Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste is een portie geduld en hoop, want de chaos waar je je nu in bevindt is tijdelijk. Over een paar maanden hebben jullie een ritme en ben je helemaal gewend aan je nieuwe leven, mét baby!

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne, Inge en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (4)