De 5 beste slaaptips voor uitgeputte ouders! #Annette

Slaapgebrek. Wie had ooit gedacht dat slapen de nummer 1 oorzaak is van ruzies tussen partners. Bij ons ten minste wel! Ik kan geeneens de opmerking maken ‘ik ben zo moe’, zonder dat de ander er meteen overheen dendert met ‘Ik ben nog veel moeër’. Daarom heb ik een paar tips hoe je, zonder dat de ander het merkt, stiekem hier en daar nog wat slaap kunt pikken!

1. Afhaalservice bij de supermarkt
“Joehoe, let jij op de kinderen, dan ga ik even boodschappen doen. Tot over een half uur!” Ondertussen staan de vier kratten boodschappen al netjes opgestapeld bij de servicebalie op je te wachten. Het hele proces van afrekenen en inladen kost je misschien vijf minuten tijd. De overige 25 minuten? Autostoel achterover en snurken maar! Ben je toch een beetje bang dat iemand in je auto gluurt terwijl je ligt te slapen, plak dan een briefje op het raam met ‘Sssst a.u.b. hier slaapt een uitgeputte moeder’.

Lees ook

2. Tandartsbehandelingen
Vroeger was ik doodsbang voor de tandarts. Dat was voordat ik drie kinderen had! Nu neem ik plaats in die comfortabele leren ligstoel en zeg “Ja hoor, jas die verdoving er maar in. Heerlijk een half uurtje niks doen! Kan de behandeling niet wat langer duren? Er is vast ergens nog wel een gaatje te vinden.”

 3. De sportschool.
Terwijl de rest staat te zwoegen en te zweten zoek jij met je XL handdoek een lekker hoekje op de mat en gaat schaamteloos op de grond liggen. Als iemand je wakker schudt en vraagt wat je aan het doen bent, dan zeg je gewoon heel nonchalant: “Oh gewoon, een goeie cooling down.”

4. De was doen.
“Wat ben je boven aan het doen, je bent er al zo lang bezig!” De was doen vond ik eerder altijd erg saai, maar nu is het een lekker rustgevend klusje. Vooral als je de berg wasgoed op je bed uitstrooit en ondertussen zelf onder de dekens kruipt. Even wat slaap inhalen! Zorg wel dat je van tevoren een stapeltje gevouwen wasgoed klaar hebt liggen voor het geval er plotseling iemand naar boven komt, dan kun je heel schijnheilig snel weer verder vouwen!

5. Reizen met het openbaar vervoer
Goed, je moet wel even de spits zien te vermijden zodat je een zit plek hebt, maar als je kan pak dan de bus of de trein naar je werk. Door al dat heen en weer wiegen dommel je zo in slaap tegen het beslagen raam. Wat maakt het uit dat je overbuurman met afschuw naar die bungelende sliert uit je open mondhoek kijkt. Jij krijgt je rust en dat is het enige dat telt!

Heb jij nog goede tips om wat slaap in te halen zonder dat iemand het merkt?

Lees meer blogs van Annette

Volg je WIJ al op Instagram?

Annette van den Berg

Annette (34) is getrouwd met een rasechte Ier uit Dublin, waar het gezin ook een paar jaar heeft gewoond. Nu zijn ze samen met hun drie kinderen, Jonah Gabriel (6), Finn Frederick (4) en Sean William (1) weer terug in Nederland. Naast freelance schrijver is Annette ook Mama & Baby pilates instructrice om moeders fit door de zwangerschap heen te loodsen en om daarna ook weer goed te herstellen. Schrijven en reizen zijn haar grote passies, al komt ze tegenwoordig niet veel verder dan de dagelijkse ritjes naar school en weer terug.

Leave a comment (1)