18 & zwanger (deel 16): de allereerste dag met Tomas

Na de geboorte van Tomas lijkt de tijd stil te staan. Hij wordt gelijk gewogen en er worden een aantal dingen van hem en van de bevalling genoteerd.

Tomas weegt 2410 gram en de verloskundige vertelt dat we in ieder geval één nachtje moeten blijven omdat hij zo klein is. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor zijn suikers. Ik had hier eigenlijk al wel rekening mee gehouden en daarom valt het ook niet tegen. Als Tomas bij mij wordt teruggelegd heeft hij al kleertjes aan. Nu ligt hij weer lekker warm op mijn buik en ik verwonder me erover hoe mooi hij eigenlijk is.

Lees ook

Dan is het voor Tomas tijd om met papa kennis te maken. Björn trekt zijn shirt uit en Tomas gaat lekker in zijn armen liggen. Ondertussen besluit ik dat ik wil douchen en stap ik uit bed. Mijn benen tintelen nog wel een beetje van de verdoving, maar ik kan er prima op staan. Ik pak mijn douchespulletjes bij elkaar en net als ik de douche in wil stappen hoor ik de verpleegkundige aan Björn vragen: “Waar is uw vriendin?”

Na een korte, maar heerlijke douche kom ik weer de kamer binnen. De verpleegkundige zit mij vol verbazing aan te staren. Het blijkt pas 20 minuten na de bevalling te zijn en ik ben alweer zo fris en fruitig als wat. Dan pas dringt het tot mij door dat er nog maar zo weinig tijd voorbij is gegaan. De bevalling voelt al als uren geleden. Ik pak Tomas over van Björn en leg hem weer op mijn buik. Wat is het heerlijk dat ik hem nu eindelijk kan vasthouden en kan knuffelen.

Met hulp van de verpleegkundige probeer ik hem te voeden, maar het aanhappen blijkt niet zo makkelijk te gaan. Na een uur te hebben geprobeerd, geven we de moed op. Ik zie dat hij moe is en wat is het een mooi gezicht om hem in slaap te zien vallen. Nadat ik hem in zijn wiegje leg, is het tijd voor een kopje thee en een beschuitje met muisjes.

‘s Avonds komen mijn ouders en schoonouders kijken naar ons mooie mannetje en als iedereen weg is proberen we hem nog een keer te voeden. Helaas is het deze keer ook geen succes. Inmiddels zijn Björn en ik echt doodop dus wij gaan lekker slapen. De voedingen zullen vannacht worden gegeven door de verpleegkundige. Met het zachte gesnurk van Tomas val ik in een heerlijk diepe slaap.

Lees ook de andere delen van ’18 & zwanger‘.

Tessa Kerkdijk

Mijn naam is Tessa, ik ben 18 jaar en mijn hobby's zijn schrijven, films kijken en lekker eten. Met mijn vriend Björn (21) heb ik al 4 jaar een relatie en we hebben samen veel dierentuinen, pretparken en bioscopen bezocht. Tot onze grote verbazing zijn we er halverwege januari achter gekomen dat we papa en mama worden. In deze blogs lees je mijn verhaal.

Reageer op dit bericht