De allerleukste activiteiten voor Buitenspeeldag

14 juni is het Buitenspeeldag. Gelukkig hoeven we in Nederland niet te wachten tot deze dag om massaal buiten te gaan spelen. Het kan elke dag, altijd en overal! Wat maakt buiten spelen zo leuk? Je ademt frisse lucht in, je bent lekker in beweging én je kunt je fantasie de vrije loop laten.

Voor de ouders is het ook genieten, want wat is er nou mooier dan vrolijke, buiten spelende koters? Kinderen zijn heel creatief. Ze hoeven niet per se de grootste schep of de coolste step te hebben. Met het juiste basispakket aan buitenspeelgoed kom je al een heel eind!

Lees ook

Wat zijn de ultieme must haves voor eersteklas buitenspeelplezier?

#1 Stoepkrijt

Dat doet het altijd goed. Geef je kind een bak stoepkrijt en het is er gegarandeerd een poos zoet mee. De Karel Appels en Vincent van Goghs komen tot bloei en maken de meest artistieke tegeltekeningen.
Je kunt er natuurlijk ook gewoon een speurtocht mee uitzetten of stoepkrijtpoeder mee maken.
Stoepkrijt is overal verkrijgbaar en kost niet meer dan een paar euro.

Waarschuwing: Voor kleinere kinderen is het nog niet zulk handig speelgoed, want zij denken dat het eetbaar is en stoppen het in de mond. Wat wil je ook met die mooie kleurtjes!

#2 Bellenblaas

Een echte klassieker. Zowel oudere als jongere kinderen vinden het geweldig om met bellenblaas in de weer te zijn. De kleine kinderen verbazen zich over de bellen die door de lucht zweven. Ze lopen erachter aan en maken ze kapot. Grotere kinderen vinden het weer een uitdaging om zo groot mogelijke bellen te produceren. Waar de kleintjes dan weer ademloos naar kunnen staan kijken. Of wat dacht je van dansen door een zee van bellen?
Kost een prikkie en staat garant voor uren speelplezier!

Tip: Bewaar de lege bellenblaaspotjes en vul ze met een navulfles bellenblaas.

#3 Bal

Een bal kan echt voor ontelbaar veel buitenspelletjes worden gebruikt. Van overgooien, rollen, voetballen tot buskruit, die ronde gevallen zijn werkelijk overal goed voor. Daarom pleit ik voor minimaal twee ballen per gezin.

Tip: Koop verschillende soorten ballen: een harde, een zachte, met ribbels of noppen. Leuk voor de variatie!

#4 Waterballonnen

Ideaal voor zomerse dagen. Het is warm, de kinderen spelen buiten, maar hebben behoefte aan verkoeling. Geef ze een emmer, een bak waterballonnen en je hoort ze niet meer. Zelfs volwassenen willen dan nog wel eens gezellig meedoen. Zelfde effect als een sneeuwballengevecht!

Tip: Koop meteen een hele lading. Zo grijp je er nooit op mis.

Veel buitenspeelplezier!

Henriet Koornberg-Spronk

Henriët (39) is freelance vertaler Frans en Duits. Verder redigeert ze teksten van een schrijver. Ze combineert haar werk met de zorg voor haar twee dochters, Anna (9) en Iris (6). Ze is getrouwd met Heini. Naast gezin en werk is hardlopen haar grote passie. Op haar mamablog hallodagboek.nl schrijft ze over haar belevenissen als moeder.

Reageer op dit bericht