De bevallingssoap #11: de wervelende weeënstorm

Iedere zaterdag deelt een moeder anoniem haar opvallende bevallingsverhaal. Van bevallen met geheugenverlies, je been breken vlak voor de bevalling tot rare ziekenhuisperikelen. Vandaag een razendsnelle bevalling. “De visite was net de deur uit, toen gebeurde het. De verloskundige grapte achteraf: “Nou dat was wel een héél kort bezoek, dat breekt ook niet echt mijn dienst”.

“Tijdens mijn laatste zwangerschap had ik erg last van mijn bekken. Dus mijn man zegt op de een dag: “Ik ga morgen met de kids een dagje naar de dierentuin zodat jij lekker kan rusten.” Een dag later zo rond 10.00 uur zeg ik: “Ehm,  je kan denk ik beter thuis blijven, want het voelt anders.” Er zou die dag een nicht langskomen om iets op te halen. Zo rond 10.30 uur. Ik denk dat red ik wel. Ze belt dat het iets later wordt en ik keek mijn man aan en zeg: “Is goed, maar niet te lang.” Rond 11.00 is ze er eindelijk en met mij gaat het redelijk. Ik voel inmiddels wel dat de kleine gaat komen die dag. Eenmaal aan de eettafel worden de weeën ineens veel sterker.

Lees ook

Ik wil dit niet laten merken en om 11.15 uur denk ik: nu moet je echt weg! Dus ik sta op en loop even richting de keuken, waar ik even de wee weg zucht. Zij staat gelukkig ook op en gaat naar huis. Ik bel gelijk de verloskundige, die blij is dat er iemand belt, want ze heeft niks te doen vandaag en dit breekt dan een beetje de dag.

Ze is heel snel bij ons huis. Ik ben inmiddels boven, zoon (toen bijna 6) wordt snel naar oma gebracht door zijn grote zus (toen bijna 9) die snel weer terug is, want die heeft vanaf het begin af aan al gezegd dat ze bij de bevalling wil zijn. De verloskundige kijkt even hoe ik ervoor sta, ik heb al 9 centimeter ontsluiting.  Jeetje! “Oké”, zeg ik. “Breek dan mijn vliezen maar.” Waarop de verloskundige antwoordt: “Nee zet maar wat kracht, dan kun je het zelf doen.”

En inderdaad, pats daar breken ze, ze doet snel matjes eronder. Direct daarna krijg ik een flinke weeënstorm. Hoe laat is het?! 11.46 uur. Oké, persen maar. Drie minuten later wordt onze wolk van een dochter Mels geboren. Ze is een week te vroeg en weegt 4320 gram. Haar grote zus heeft alles gezien en zit met vreugdetranen naast mij. Heel speciaal om dit zo mee te maken met onze dochter, en met visite die bijna getuige van de bevalling is geweest. De verloskundige zegt na afloop grappend:  “Nou dit was wel een heel kort bezoek, dit breekt ook niet echt mijn dienst.” We moeten er allebei om lachen.

Nu een jaar later genieten we van een heerlijke vrolijke meid en wat zijn de kinderen dol op elkaar. Zo leuk dat er flink wat leeftijdsverschil is. Elke dag is het genieten en door haar grote zus, heeft ze vaak niet één, maar twee moeders!”

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal (anoniem) naar redactie@wij.nl.

Lees andere delen van De bevallingssoap

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht