De bevallingssoap #14: bevallen in de lift

Iedere zaterdag deelt een moeder anoniem haar bevallingssoap. Van bevallen met geheugenverlies tot baarkrukavonturen. Vandaag in nummer 14 het verhaal van een moeder die beviel in de lift van het ziekenhuis.

“De vrijdag voor het paasweekend begint, hebben we een afspraak bij de verloskundige. Ik ben 39 weken zwanger en er behoorlijk klaar mee.  De verloskundige geeft ons de keus om te strippen. Na wat tranen en mijn verhaal te hebben gedeeld, lijkt het mij toch beter om te wachten.

Lees ook

Zaterdag blijven vrienden eten en hebben we de hele avond spelletjes gedaan en lekker gekletst. Ik kan er weer tegen aan. Zondagochtend worden we rustig wakker en beleven we een lekker dagje met elkaar en ons zoontje. We wandelen in de wijk, gaan nog even bij vrienden langs om vervolgens rustig naar huis te lopen om 1. Ajax en 2. Formule 1 te kijken, nouja manlief dan. Ik ga eten koken, tortillas … heerlijk. Zin in!

Tot ik bij het fornuis sta en denk ‘hey, wat is dit? Geen harde buik toch?’ Het is een vervelend gevoel, maar ik laat niks merken, want manlief is sport aan het kijken en wil hem niet storen.

We zitten aan tafel en aangezien ik continue langs mijn man naar de klok aan het kijken ben om de weeën in de gaten te houden, vraagt hij wat er aan de hand is. Ik probeer nonchalant te zeggen dat er niks is, maar dat mislukt. Hij heeft het door!

We doen nog heerlijk samen ons kleine ventje in bad, lezen een boekje in de nieuwe kamer van zijn toekomstige zusje en om onze dan nog allerkleinste in bed te stoppen.

Na een heerlijke douche kom ik beneden in onze redelijk nieuwe woning. Ik zet de tv aan en opeens knapt er iets. Mijn vliezen breken, ik doe snel een stap opzij, want alles is geïmpregneerd behalve ons kleed.

De verloskundige komt eraan en manlief wordt zichtbaar zenuwachtig. Bij de controle zit ik al op bijna 5 centimeter. Shit, dit had ik niet verwacht. Gelukkig heeft manlief zijn ouders geïnformeerd en die komen snel.

Na een ongemakkelijk praatje met mijn schoonvader, waarbij ik nog even een plas vruchtwater verlies en dus weer een nieuwe droge broek aan mag aantrekken, kunnen we eindelijk gaan.

In de auto gaat het er heftig aan toe, ik ben blij met mijn yoga en pufles. Ik puf erop los … Eenmaal bij het ziekenhuis aangekomen, stap ik uit de auto en floep! De zwaartekracht doet zijn werk, haar hoofdje floept er zonder pardon uit.

De verloskundige komt snel met een rolstoel aan en samen met mijn man bevelen ze mij om te gaan zitten. Ik roep nog: ‘Dat kan niet, want haar hoofdje zit in de weg!’ Naar binnen dus en snel, want ik voel dat dit niet lang gaat duren.

De spoedeisende hulp is vol. De verpleegkundigen kijken ons op de gang geschokt aan en staan genageld aan de grond. Blijkbaar nog nooit een vrouw zien bevallen. We haasten ons door de gang op weg naar de derde verdieping, waar de verloskamers zich bevinden.

Ik heb mijn handen in mijn broek gepropt om wat ruimte te maken voor de kleine meid. Ik voel de navelstreng om haar nek zitten en probeer wat ruimte te creëren. Als we bij de lift zijn, floept ze er helemaal uit. Godzijdank wordt ze opgevangen door mijn broek.

Ik word in de lift ontdaan van mijn broek en dat betekent even een gênante ontmoeting met bezoekers die op dat moment in de lift staan. De verloskundige haalt de navelstreng van haar nekje en zo kom ik met ons meisje in mijn armen op de afdeling verloskunde. De verpleegkundige daar roept: “Hadden jullie geen doek om de baby in te wikkelen?” Ehm nee, want ze is er daadwerkelijk twee tellen uit. We hebben geen tijd gehad om in de koffer op de gang te zoeken naar een doek. Op de afdeling krijgen we snel een warm bed voor ons beiden. Ons meisje maakt het goed, godzijdank!

Na 1,5 uur mogen we naar huis. Daar komt onze kraamverzorgster ons nog even ontmoeten, toedekken en een goede nacht wensen. Vanaf dat moment weten we het het meteen, zij gaat ons goed in de watten leggen. Dat klopte ook. Wat een fijn mens!”

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal (max 500 woorden) naar redactie@wij.nl.

Andere delen van De bevallingssoap lezen?

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht