De bevallingssoap #17: ‘Ik zat met weeën achter de kassa’

Iedere zaterdag deelt een mama een opvallend bevallingsverhaal. Van bevallen in de lift tot spontaan geheugenverlies krijgen tijdens je bevalling. Ja het gebeurt. Gelukkig verhalen met een happy ending. Vandaag een nieuw verhaal: “Ik zat met weeën achter de kassa en was bijna bevallen in de supermarkt!”

“Mijn eerste bevalling was van een tweeling. Toen ik 36 weken zwanger was kwamen onze prachtige meiden ter wereld. Het was best een zware bevalling. Mijn tweede bevalling verliep héél anders.

Lees ook

Ik was 36 weken zwanger en ging op mijn laatste werkdag in de ochtend nog even naar de verloskundige voor een controle. “Hij of zij is al goed ingedaald”, vertelde ze. Dat zou later op de dag inderdaad blijken. 😉

Ik werkte in een supermarkt en om 15.00 uur kreeg ik last van een hevige kramp. Oei, wat was dit? Ik wreef over mijn buik. Niet lang daarna werd de pijn weer minder. Ik haalde mijn schouders op en ging weer door met mijn werk in de winkel.

Achteraf blijkt dat ik dus gewoon met weeën achter de kassa gezeten heb. Om 16.30 uur zei mijn baas nog: ‘Moet je niet naar huis? Ik vertrouw het niet.’ Ik stemde in, want het kon inderdaad wel eens begonnen zijn.

Ik moest 150 meter naar huis lopen, maar dit leek wel een eeuwigheid te duren. Ik moest onderweg constant stoppen, want daar kwam weer een wee. Eenmaal thuis heb ik direct de verloskundige en mijn man gebeld.

Intussen had ik volop weeën en om 17.30 uur braken mijn vliezen. Ik ben met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ik moest daar wachten met persen, omdat mijn man er nog niet was. Dat voelde zo gek!

Godzijdank kwam hij toen aanrennen. Nét op tijd. Ik hoefde maar één keer te persen en daar werd onze zoon Jens geboren om iets over 18.30 uur. Wat ging dit snel!

Mijn zoon zegt nu nog steeds tegen mij: “Mama ik was bijna in de supermarkt geboren!” Haha ja jongen, dat scheelde niet veel.

Toen mijn baas later aan de klanten vertelde dat ik bevallen was, zeiden verschillende mensen: ‘Huh?!, maar die zat vanmiddag toch nog achter de kassa?’ We moeten er nog steeds om lachen, hoe snel kan het gaan. Een bevalling om nooit te vergeten!”

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal (max 500 woorden) naar redactie@wij.nl. De verhalen worden anoniem geplaatst.

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht