De bevallingssoap #20: De perfecte bevalling?!

Iedere zaterdag deelt een moeder anoniem haar bevallingssoap. Vorige week het bijzondere verhaal van een mama die een onverwachte doe-het-zelf bevalling had. Vandaag een nieuw verhaal, lees je mee?

“De bevalling van ons tweede dochtertje was alles behalve bizar, die bevalling was (in tegenstelling tot mijn eerste bevalling) helemaal perfect! Eigenlijk ook best bizar, toch?

Lees ook

Mijn tweede zwangerschap was pittiger dan de eerste, ik was de eerste vier maanden erg misselijk en de laatste maanden heel moe. Dat kwam natuurlijk ook omdat ons meisje van twee en een half jaar al rondliep. Ik ging van misselijkheid naar bekkeninstabiliteit, maar gelukkig ging met de baby alles goed. Grote zus Bente was ook heel lief en nieuwsgierig naar haar zusje. Toen de babykamer klaar was (ongeveer in week 32), keek ze elke dag in de familiewieg of haar zusje al geboren was.

Inmiddels was ik precies één week over tijd. Het voordeel: met Valentijnsdag konden we nog lekker uit eten met z’n drieën. Een week later ging ons dochtertje Bente op maandagavond naar oma en bleef daar de dag erna slapen, volgens het ‘gewone oppasrooster’.

Die dag, om 9:15 uur, werd ik bij de verloskundige gestript. Het kon het begin van de bevalling worden, maar het kon ook uitlopen op niets. Toen mijn vriend en ik naar de auto liepen, zei ik “Het voelt wel anders nu …”. Thuis ben ik op de bank gaan liggen. Mijn vriend werkte toen op 500 meter afstand en ging naar zijn werk. Hij hield zijn telefoon goed in de gaten. De wasmand zat vol dus die heb ik nog naar zolder gebracht en een wasje gedraaid.

De eerste krampen meldden zich. Om 10:30 uur begon ik met het noteren van de krampen. Het was inmiddels 11:30 uur en de krampen werden iets pittiger en kwamen om de 5 minuten. Dat betekende dat het tijd was om te bellen naar mijn vriend en de verloskundige. De verloskundige kwam om 13:30 uur. Mijn vriend zat in een afspraak, rondde die af en kwam naar huis. We hebben samen een broodje gegeten, want we wisten uit ervaring dat eten heel belangrijk is.

De krampen werden steeds erger dus ik ben op bed gaan liggen. De wasmachine was klaar, als goede afleiding heb ik nog een was opgehangen. Zoals afgesproken kwam de verloskundige om 13:30 uur. Ik had 3 centimeter ontsluiting en de bevalling was dus inderdaad begonnen. Tussen 17:00 en 17:30 uur zou zij weer terugkomen. Ik moest maar lekker in bed blijven of gaan douchen. Ik was heel relaxed, bleef in bed liggen en mijn vriend kwam af en toe boven kijken. Hij hield me goed in de gaten. Het was 15:00 uur toen ik besefte dat de verloskundige moest terugkomen!

Mijn vriend belde de verloskundige en ze hoorde mij op de achtergrond puffen. Het ging goed, de pijn viel mee en ik had er ‘zin in’. De verloskundige was om 15:30 uur bij ons thuis. Ze snelde naar boven en constateerde 8 centimeter ontsluiting. Mijn vriend belde de kraamhulp, die zou er met een uurtje zijn. Ik mocht al vrij snel persen en om 16:11 uur beviel ik van ons dochtertje Femke.

Een snelle bevalling en precies zoals we hadden gehoopt. De oudste dochter was bij oma, ik had een thuisbevalling zonder enorme pijn er hing een relaxte sfeer en de ontmoeting met haar zus Bente was ontzettend mooi. En de kraamhulp? Die belde aan toen Femke net in de handen van de verloskundige lag. Hoe fijn kan een bevalling zijn!”

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal in maximaal 500 woorden naar redactie@wij.nl

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht