De bevallingssoap #21: ‘Binnen 24 uur had ik mijn moeder begraven én mijn kind op de wereld gezet’

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar opvallende bevallingsverhaal in onze rubriek ‘De bevallingssoap’. Vandaag een nieuw verhaal. ‘Binnen 24 uur de begrafenis van je moeder en de geboorte van je kind. Het is mij helaas overkomen.’

‘Ben je morgen thuis? Ik wil dan langskomen om je nog te zien voordat de kleine zich meldt.’ Vraagt mijn moeder op woensdag 15 november, de dag waarop ik uitgerekend ben. Ik heb verlof en niet veel gepland staan, dus dat vind ik natuurlijk erg gezellig. Mijn vader is 15 jaar terug overleden en mijn moeder woont een half uur bij mij vandaan. Ze komt die dag met het openbaar vervoer naar mij toe, samen met mijn broer.

Lees ook

We gaan samen met mijn schoonmoeder naar een kerstshow in een tuincentrum. We maken daar leuke foto’s met het idee: nog even met mijn dikke buik op de foto. Niet wetende dat dit dus ook de laatste foto’s zijn waarop mijn lieve moeder nog staat te stralen. Die middag wacht ze op mijn dochter die uit school komt. Ze geeft haar een dikke knuffel, waarna ze weer terug naar huis gaat. Tegen mijn broertje zegt ze nog: ‘De volgende keer als ik hier ben, heb ik mijn kleinkind in m’n armen’. Mijn moeder kijkt daar zo naar uit!

Die donderdagavond slaat het noodlot toe. Mijn moeder wordt erg benauwd en wordt met de ambulance weggebracht. Hartfalen is de diagnose. Ze belandt op de IC en de situatie wordt steeds slechter. Zo slecht dat ze helaas binnen 24 uur na opname komt te overlijden op 64-jarige leeftijd. Wij blijven geschokt en intens verdrietig achter.

Op een woensdag is haar begrafenis en op dat moment ben ik 41 weken zwanger. Ik heb samen met familie alles geregeld om onze lieve moeder het afscheid te geven dat ze zo verdiend heeft. En gelukkig ben ik overal bij geweest. Nu is het wachten op ons wondertje.

Die nacht beginnen om 00.45 uur de weeën en om 03.35 uur wordt onze mooie zoon geboren. Dat was voor mij het laatste beetje kracht dat ik nog had om hem op de wereld te zetten. Wat voelde ik mij daarna letterlijk en figuurlijk leeg. Ik had zelfs geen tranen meer, die waren gewoon ‘op’.

Binnen 24 uur je moeder begraven en je kind op de wereld zetten. Verdriet en geluk liggen zo dicht bij elkaar …”

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal in maximaal 500 woorden naar redactie@wij.nl

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Leave a comment (1)