De bevallingssoap #22: De thuisbevalling ‘Mam vang jij hem maar op.’

Iedere zaterdag deelt een mama haar opvallende bevallingsverhaal met ons. Vandaag wederom een bijzonder verhaal met een happy end. Met de verloskundige op de speaker aan de telefoon was ik druk bezig. Ik kon het niet meer houden en voelde het hoofdje als komen. Ik zei: ‘Mam vang jij hem maar op’.

Met veertig weken en vijf dagen word ik gestript. We wachten op ons derde kindje. Beide andere bevallingen waren al erg snel, dus het is spannend hoe deze bevalling zou gaan. Die dag gebeurt er niets, dus weer afwachten. De afspraak in het ziekenhuis is al gemaakt voor als ik nog langer over tijd zou gaan.

Lees ook

De volgende ochtend, het is 6:00 uur, het rommelt wel een beetje maar niets bijzonders. Ik zeg tegen mijn man dat hij wel kan gaan werken. Ik zou wel bellen als er iets is. Om 6:45 zet het ineens door,  ik bel mijn man om te vragen of hij naar huis komt. Ondertussen puf ik al wat weeën weg. Mijn andere kindjes liggen nog op bed te slapen. Ondertussen tijdens het wegpuffen van de weeën bel ik om 7:00 uur de verloskundige . Die komt eraan en is onderweg. Toch voelen de weeën niet lekker en bel ik mijn moeder. Die komt gelijk, die woont namelijk hier om de hoek.

Het is 7:05 uur, ik zeg: ‘mam ik voel de baby zo drukken maar mijn vliezen zijn nog niet gebroken’. Op het moment dat ik dat zeg, breken mijn vliezen. Ik ben beneden in de woonkamer dus gelijk de hele vloer nat. Ik voel de baby ook gelijk drukken. De trap op naar boven gaat niet meer, dan zal ik bevallen op de trap. Ik maak gelijk de keuze om op de bank te gaan liggen.

Met de verloskundige op de speaker aan de telefoon ben ik druk bezig. Ik kan het niet meer houden en voel het hoofdje al komen. Ik zeg: ‘mam vang jij hem maar op’. Mijn moeder pakt hem gelijk aan en legt hem op mijn buik neer. Wel nog even paniek, want de navelstreng zit om zijn nek. Hij zit gelukkig losjes waardoor mijn moeder hem gelijk er af kon halen. Hij is geboren om 7:23 uur.

Jongen wat ben je mooi en blij dat je er bent.

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal in maximaal 500 woorden naar redactie@wij.nl

 

 

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht