De bevallingssoap #26: ‘Oefenweeën? Meneer de verloskundige mijn baby komt!’

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal. Vandaag een nieuw verhaal over een koppige verloskundige. ‘Hij kwam rustig onze oprit oplopen. Als hij mij ziet, vertrekt zijn gezicht direct.’

“Onze eerste dochter werd 4,5 week te vroeg geboren en ook bij de tweede had ik het voorgevoel dat dit weer ging gebeuren. De verloskundige achtte de kans echter klein.

Lees ook

Twaalf dagen voor de uitgerekende datum kom ik om 14.00 uur thuis, nadat ik een uur in het bos heb gewandeld. Nouja, eigenlijk leunend tegen elke boom heb gestaan, want waar is mijn conditie gebleven!?

Ik voel een kramp en na een minuut of twaalf weer één. Dan komt het na zes minuten en dan weer na tien minuten. Om 19.00 uur bel ik de verloskundige om hem voor te bereiden op een mogelijke nachtelijke bevalling. Ons motto: je kunt maar beter alvast voorbereid zijn.

Hij vindt het niet zo serieus klinken, oefenweeën waren het. Ik zei nog: ‘Nou ze doen anders best wel zeer hoor’. Hij: ‘Dit valt nog mee hoor.’ Waarop ik het niet kon laten en zei: Oh, hoe vaak ben jij precies bevallen dan? Hij: ‘Ik ga ervan uit dat ik je maandag gewoon bij de controle zie.’ Daarmee was de kous af.

Daarna bel ik toch mijn moeder. Die had ik alvast gevraagd om op onze oudste te passen als we naar het ziekenhuis zouden gaan. Ze komt eraan en moet daarvoor 45 minuten rijden. Ik wacht geduldig.

Om 19.50 uur verlies ik wat vruchtwater. Meteen bel ik de verloskundige weer. Hij vertelt dat hij eraan komt. Vanaf dat moment worden de krampen steeds heviger en komen ze sneller. Om 20.30 uur komt mijn moeder binnen. Ik zit inmiddels vol in mijn weeën. Nog steeds geen verloskundige!

Om 20.45 uur komt hij rustig onze oprit oplopen. Als hij mij ziet, vertrekt zijn gezicht direct. Bij de controle blijk ik al 9 centimeter ontsluiting te hebben. Geen ritje meer naar het ziekenhuis. Tenzij ik op de vluchtstrook wil bevallen.

Onmiddellijke is het chaos. Mijn man die door de verloskundige ineens van alles moet gaan halen. Ik op mijn beurt die roept dat dat niet mag en dat hij bij mij moet blijven om op mijn rug te drukken.

Om 21.10 uur hou ik het niet meer. Ik krijg enorme persweeën. Bij de controle zit ik op 10 centimeter ontsluiting. Na 1 keer persen (om 21.15 uur) is daar onze dochter.

De bevalling is in zijn geheel gedaan door onze verloskundige en mijn man. Mijn moeder zit met onze oudste (inmiddels ook wakker) op de bank. Om 21.20 uur komt de kraamhulp binnengerend. Helaas te laat, haha. ;)”

Meer bevallingsverhalen lezen?

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt?
Stuur je verhaal in maximaal 500 woorden naar redactie@wij.nl. We zijn benieuwd!

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht