De bevallingssoap #42: de onverwachte en razendsnelle thuisbevalling

Iedere zaterdag deelt een mama anoniem haar bijzondere bevallingsverhaal met ons. Vandaag een onverwachte en razendsnelle thuisbevalling.’Wauw! Ik ga van vijf naar tien centimeter ontsluiting in een kwartier tijd. Mijn man weet niet wat hem overkomt!’ 

“Het is zondagochtend rond 5.30 uur word ik wakker, mijn vliezen zijn gebroken. Dat is fijn, want ik zou eigenlijk de volgende dag gestript worden. De weeën komen rustig op gang. Rond 7 uur de verloskundige maar even op de hoogte brengen. Wij gaan ondertussen naar beneden toe, manlief kijkt de formule 1 en een paar afleveringen van zijn favoriete serie. Ik blijf ondertussen rustig de weeën wegpuffen, gaat prima zo, Wel erg misselijk, maar die weeën waar iedereen het over heeft vallen best wel mee. Ha, dat heb ik later wel geweten!

Lees ook

De verloskundige komt nog even een check doen, ik heb 2 centimeter onstluiting. Dan rond 11.00 uur krijg ik een weeënstorm. Die houdt wel even aan, twee uur ongeveer. Pfff heftig hoor! Ja oké weeën zijn echt wel pijnlijk. Maar wat fijn die knokkels van manlief in mijn onderrug, en die warme douche. Rond 14.00 uur is de verloskundige er weer, bijna vijf centimeter ontsluiting!

Ze voelt dat mijn vliezen toch nog niet volledig gebroken zijn, prikt het nog even door en vertrekt. Wij mogen ons klaarmaken om naar het ziekenhuis te gaan. Pfff! De weeën worden heftiger en nog pijnlijker. Mijn man heeft de vluchtkoffer al in de auto gezet, ik zit in mijn bubbel en zie er tegen op om in deze toestand naar het ziekenhuis te vertrekken. Toch maar proberen, want dat is toch waar we voor gekozen hebben.

Ik ga staan en verlies wat bloed, voel mij niet goed en ga weer liggen. Dan krijg ik zo maar ineens ongelofelijke persdrang! Niet te beschrijven, het zweet breekt me uit. Ik ga er zelfs bij schreeuwen. Ik raak in de war, want ik had immers nog maar 5 centimeter ontsluiting toch? Mijn man belt snel de verloskundige. Die vertelt hem dat ik het tegenhouden moet. Ze komt weer naar ons toe.

Het is 14.15 uur. Bij binnenkomst heb ik volledige ontsluiting! Wauw, vijf centimeter in een kwartier tijd. “We gaan beginnen”, zegt de verloskundige. Mijn man weet niet wat hem overkomt, hij moest zo snel mogelijk de kruiken vullen, cv aanzetten, geboortepakje zoeken, kraamhulp bellen, verloskundige assisteren, maar kon ook nog een paar minuten naast het bed zitten om mij te ondersteunen.

Alles gaat ineens zo snel! Haar hartslag komt te langzaam weer op gang en er wordt voor de zekerheid een ambulance gebeld. De verloskundige besluit ook een knip te zetten. Eerst de verdoving en floep daar was ze al. Gelukkig geen knip nodig gehad. Om 14.50 uur is ons prinsesje geboren, kerngezond! Achteraf toch wel fijn hoor thuis bevallen … ;)”

Lees ook andere delen van De bevallingssoap

Heb jij ook een bevallingssoap meegemaakt? Stuur je verhaal naar redactie@wij.nl.

Redactie WIJ à la Mama

Hoi! Wij zijn de redactie van WIJ à la Mama. Wij zijn Dionne en Mariska. We voorzien je elke dag van de leukste mama-weetjes, nieuwtjes, filmpjes, foto's en andere virals. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube.

Reageer op dit bericht